Ako se Amerikanci uključe u briselski dijalog, tražićemo da se uključi i Rusija: Palma u sedištu Putinove partije (FOTO)

Lider Jedinstvene Srbije uručio je Sergeju Železnjaku poklon za ruskog predsednika

  • 1

Ako bi se dogodilo, kako kosovski Albanci traže, da se u dijalog Beograda i Prištine uključe i Amerikanci, Srbija će tražiti i da se uključi i Rusija, izjavio je u Moskvi, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. On je, posle razgovora u sedištu vladajuće partije Jedinstvena Rusija, sa visokim funkcionerom te stranke Sergejem Železnjakom, uručio poklon za Vladimira Putina - bokserske rukavice i fudbalski dres na kome piše SRBIJA PUTIN.

"Ura, Srbija": Kozaci raportirali Palmi uoči meča sa Brazilom, svirali mu "Tamo daleko" (VIDEO)

- Kosovski Albanci traže da se u dijalog Beograda i Prištine uključe i Amerikanci. Ako bi se to dogodilo, Srbija će tražiti i da se Rusija uključi u dijalog u Briselu - izjavio je u Moskvi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, u razgovoru sa visokim funkcionerom Jedinstvene Rusije, Sergejem Železnjakom, u sedištu te stranke u glavnom gradu Rusije.

Palma sa Železnjakom - Foto: Promo

- Jedinstvena Srbija i Jedinstvena Rusija imaju mnogo programskih sličnosti. Mi smo protiv ulaska Srbije u NATO pakt, protiv smo legalizacije homoseksualnih brakova. Za Jedinstvenu Srbiju, kao i Jedinstvenu Rusiju, porodica je stub svega. Takođe Srbija i Rusija se bore za pravdu svuda u svetu. Rusija je Srbiji mnogo pomogla u svim svetskim organizacijama. Jedinstvena Srbija se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali dostojanstveno, Protiv smo Haškog tribunala, zato što se tamo sudilo i sudi samo Srbima, a oslobađani su ratni zločinci Albanci, Muslimani i Hrvati. Zbog svih naših sličnosti predlažem da Jedinstvena Srbija i Jedinstvena Rusija potpišu sporazum o saradnji - rekao je u razgovoru sa Železnjakom, Dragan Marković Palma.

Prema rečima Markovića, kakvi su odnosi između Srbije i Rusije najbolje govori podatak da su se predsednici naših država Aleksandar Vučić i Vladimir Putin u poslednjih nekoliko godina sastali 10 puta, a da Ivica Dačić ima bratske odnose sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovim i cela Srbija se radovala kada je Dačiću uručen Orden prijateljstva, koji mu je dodelio Putin.

Napomenuo je da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji.

Predsednik Jedinstvene Srbije je dodao i da njegova partija ima odlične odnose sa AKT partijom turskog predsednika Erdogana, kao i u Austriji sa vladajućom Slobodarskom partijom Hansa Kristijana Štrahea.

Marković je ponudio i 5 hektara zemlje u jagodinskoj industrijskoj zoni Jedinstvenoj Rusiji, kako bi vladajuća ruska partija poslala nekog od ruskih investitora, koji bi otvorio nova radna mesta u Jagodini, a pored zemlje bi dobio kompletne komunalije i logistiku.

- Predlažem i da četiri ruska studenta već od predstojeće akademske sezone studiraju na nekom od fakulteta u Jagodini - rekao je svom domaćinu Marković.

Palma i Železnjak - Foto: Promo

- Neka ovaj naš današnji razgovor bude početak saradnje Jedinstvene Rusije i Jedinstvene Srbije. Od ovog trenutka mi ulazimo u proceduru potpisivanja sporazuma sa Jedinstvenom Srbijom i nakon usvajanje odluke na našim stranačkim organima potpisaćemo sporazum o saradnji sa vašom partijom - rekao je Markoviću visoki funkcioner Jedinstvene Rusije, Sergej Železnjak.

- Mi podržavamo Srbiju na svim nivoima i u svim svetskim organizacijama. Pokušaj nekih da naprave sukob na relaciji Rusija – Srbija zbog Evropske unije je pogrešna vizija. Mi i Srbija imamo uzajamni interes. Tako i vaša ponuda o dodeli 5 hektara zemlje ruskim investitorima, to je pravi primer uzajamnog interesa i u tom smislu to je promocija ruskog biznisa na tržištu Evropske unije. Mi ćemo vaš predlog veoma ozbiljno proslediti Privrednoj komori Rusije. Mi podržavamo vaš stav približavanja Evropskoj uniji. Srbija ima pravo na svoj suverenitet i integritet i pravo na samostalnu budućnost. I niko ni iz Vašingtona ni iz Brisela ne može da diktira Srbiji. To se pre svega odnosi na Kosovo i Metohiju. Niko ne može da diktira Srbiji da potpiše takozvani pravno obavezujući sporazum na svoju štetu. Ultimatumi su veoma opasni, jer mogu da otvore Pandorinu kutiju širom sveta. Mi imamo veoma bliske odnose sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem i mi smo spremni da damo podršku vašim inicijativama. Važan je i vojno tehnički sporazum Rusije i Srbije, jer da ga je bilo 1999. godine ne bi bilo NATO bombardovanja vaše zemlje - rekao je Sergej Železnjak u razgovoru sa Draganom Markovićem Palmom i dodao da su Ruska i Srpska pravoslavne crkva dve najjače organizacije u obe zemlje i svi moramo, kako je rekao, da uzmemo u obzir stavove naše dve crkve.

Palma uručuje poklon za Putina - Foto: Promo

Marković je svom domaćinu Sergeju Železnjaku uručio i poklone za predsednika Rusije Vladimira Putina, a radi se o bokserskim rukavicama i fudbalskom dresu na kome piše PUTIN SRBIJA.

- Vaše poklone ću sa zadovoljstvom uručiti našem predsedniku - rekao je Železnjak Draganu Markoviću Palmi.

Delegacija Jedinstvene Srbije ispred sedišta Jedinstvene Rusije - Foto: Promo

U delegaciji Jedinstvene Srbije bili su i potpredsednici stranke i narodni poslanici Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, kao i portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i načelnik Pomoravskog okroga i predsednik SPS za Pomoravski okruga Goran Milosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. jun 2018 | 11:26

    Odakle vam ideja da Amerikanci nisu umešani u taj dijalog, oni su umešani i potpuno kontrolišu kosovsko pitanje preko 50 godina. Nemojte zaludjivati ovaj jadni narod više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA