≫ 

Haradinaj skeptičan povodom rezultata dijaloga Beograda i Prištine: Hoće nove ljude, tražio da se uključe SAD

- Skeptičan sam da bi moglo da dođe do rezultata, jer u dijalogu učestvuju isti ljudi, to su Federika Mogerini i Angelina Ajnhorst, isti akteri svih pet godina, predsednici Hašim Tači i Aleksandar Vučić - objasnio je Haradinaj

  • 3

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je skeptičan po pitanju rezulata dijaloga Beograda i Prištine i ocenio da do promena ne može doći ukoliko se u pregovore ne uključe nove snage.

Srbija više nije zemlja gubitničke politike: Vulin o sprečavanju prijema Kosova u Svetsku carinsku organizaciju

- Skeptičan sam da bi moglo da dođe do rezultata, jer u dijalogu učestvuju isti ljudi, to su Federika Mogerini i Angelina Ajnhorst, isti akteri svih pet godina, predsednici Hašim Tači i Aleksandar Vučić. Ne razumem kako se nešto odjednom može promeniti, ne razumem kako mogu odmah pokrenuti stvari - naveo je Haradinaj.

On je to poručio tokom konstitutivne skupštine Alijanse za budućnost Kosova, partije na čijem je čelu.

Prema njegovom mišljenju, jedini način da se dođe do promena jeste da se u dijalog uključi "nova snaga", prenosi RTK 2.

- Zamislite, odemo u Brisel i vratimo se bez sporazuma o energetici, to je čak i mala stvar. Tražili smo novu snagu u dijalogu, da Amerikanci dođu. Ako Amerikanci tvrde da je to pitanje Evrope, nastavićemo da sedimo za stolovima, dozvoliti da Evropa uzme stvari u svoje ruke, ali neka Nemačka pomogne - dodao je Haradinaj.

VIDEO: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole "crnog orla"

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    1. jul 2018 | 14:29

    Како је он тражио часком савезнике из др.св.рата који при томе и не смеју да се мешају...светска забрана. Ако он буде тражио учешће Немачке( која већ учествује) то ће бити окидач да се сви Срби удруже у потраживању ратне одштете и од Немачке,и од Албаније.Остале који се не мешају,заборавићемо до даљњег,по потреби..

  • Dusanka

    1. jul 2018 | 16:55

    Nek mu Amerikanci poklone deo neke Američke države ,to mu dođje bolje .Pa nije Srbija Americka zemlja ,pa da mu poklanjaju ,da njih zove ,kao da zove mamu i tatu za pomoć ! Kad imaš para mozes da “kupujes” ljude ,zemlju ,granice i šta sve !Tu ne vladaju zakoni

  • Sinisa

    1. jul 2018 | 15:46

    Mi i Albanci ovo necemo resiti,a EU nema snage. Setimo se samo kako je okoncan i resen rat u Bosni kada su se umesali Amerikanci. Oni su prakticni i ne podlezu kvaziistorijskim jadikovkama neistorijskih naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA