≫ 

Brnabić sa Hanom razgovarala o pravosuđu i preporukama Venecijanske komisije (FOTO)

Na sastanku je razgovarano i o predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji se održava 10. jula u Londonu, u okviru „Berlinskog procesa“

  • 19

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom da je veoma zadovoljna zbog potpisivanja sporazuma za sprovođenje Akcionog IPA programa za Srbiju koji će podržati reformu vladavine prava i pomoći osnaživanje srpske države uprave.

Han prvi put nije hteo da priča o Kosovu posle sastanka sa Vučićem (FOTO)

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, istaknuto je da je cilj sporazuma podrška institucijama pravosuđa u Srbiji, Ministarstvu pravde, sudstvu i državnom tužiocu, kako bi ovi državni organi bili što efikasniji i transparentniji.

Predsednica Vlade ocenila je i da će nakon usaglašavanja Nacrta ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa sa preporukama Venecijanske komisije, Srbija dobiti dokument koji će u potpunosti biti u skladu sa evropskim standardima i praksom, a čiji cilj je jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brnabić je još jednom podsetila da je Venecijanska komisija prepoznala ključna rešenja za Srbiju u cilju jačanja nezavisnog i nepristrasnog sudstva.

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku naglasio je da Evropska unija podržava Srbiju u sprovođenju reformi u oblasti pravosuđa, dodajući da napredak u vladavini prava odlučuje i o brzini pristupanja Srbije Uniji.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Na sastanku je razgovarano i o predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji se održava 10. jula u Londonu, u okviru „Berlinskog procesa“.

Vučić i Han na Samitu EU: 

(Tečlegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paramonte

    2. jul 2018 | 18:44

    Svi smo zadovoljni potpisanim sporazumom.

  • nikola

    2. jul 2018 | 22:05

    Srbija radi na reformi špravosuđa i svesna je nedostataka

  • Dijana

    2. jul 2018 | 23:22

    Srbija ce nastaviti da uspesno sprovodi reforme u pravosudju zarad opste dobrobiti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA