Sukob mišljenja državnog i crkvenog vrha zbog pape! Patrijarh tvrdi: Nije vreme za posetu Srbiji zbog svih prognanih iz Hrvatske

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da bi poseta pape Srbiji donela korist

  • 13

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vreme za dolazak pape Franje u Srbiju, dok šef diplomatije Ivica Dačić smatra da bi poseta pape donela korist.

Drugi čovek Vatikana dolazi u Srbiju: Da li se dogovara poseta Pape?

Irinej je rekao da tokom nedavnog sastanka sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji je boravio u poseti Srbiji, nije bilo reči o dolasku pape Franje.

- O tome nijednu reč nismo razmenili. Ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je govora o drugim stvarima, ali o tome ne. Svojevremeno sam rekao šta imam i ostajem pri tome - kazao je patrijarh SPC.

Irinej je početkom godine izjavio da nije vreme za dolazak pape Franje i da je "zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske veliki deo naroda protiv toga" prenosi Blic.

Ivica Dačić tvrdi da bi u interesu Srbije bila poseta pape-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da bi poseta pape Srbiji donela korist.

- Moj stav kao državnika je da bi u interesu Srbije bila poseta pape, naročito u kontekstu nepriznavanja Kosova. Teško će u budućnosti biti nekog pape koji ima više razumevanja za nas od pape Franje - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd011

    3. jul 2018 | 08:55

    Čim pre shvatite da je Vatikan izvor svog zla koje je zadesilo Srbiju stotinama i stotinama godina unazad, to će te pre shvatiti kako vratiti državu na pravi put.

  • Н. С

    3. jul 2018 | 11:01

    О посетама црквених личности треба и морао бу да одлучује ПАТРИЈАРХ, а не државни врх. Црква је црква а држава је држава.

  • Wien

    3. jul 2018 | 08:49

    Nije vrijeme niti ce ikada biti....mozda kada se vrate pravoslavlju...neka pape tamo gdje jeste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA