Najbolji odnosi Srbije i Nemačke u istoriji: Ditman u oproštajnoj poseti kod Vučića (FOTO)

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu zahvalio na dobroj saradnji

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Balkanska četvorka" jedinstvena posle susreta u Solunu: U planu zajedničke putne trase i tarife, evo kakvu korist možemo da očekujemo (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke.

Ditman na sastanku kod Vučića - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje, što pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostavarene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Predsednik Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj.

Ditman i Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.

Ambasador Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada.

Ditman i Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Ditman i Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naglasio opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj, odgovornoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA