Kineski predsednik pisao Vučiću: Pozvao ga u posetu u septembru

Ja pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između Kine i Srbije i želim da održavam blisku komunikaciju sa Vama u cilju unapređenja kinesko-srpskog prijateljstva na još viši nivo, navodi se u pismu

  • 33

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kinezi zainteresovani za RTB Bor: Vučić do jeseni kod Si Ðinpinga (FOTO) (VIDEO)

U pismu se navodi:

- Poštovani gospodine predsedniče,

Iskreno Vam zahvaljujem na čestitkama koje ste mi uputili povodom mog rođendana. Dirnut sam Vašim iskrenim i prijateljskim rečima, kao i Vašim entuzijazmom za razvoj kinesko-srpskih odnosa.

Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije produbljuje se iz dana u dan i ovakvi naši odnosi pružaju značajnu priliku za razvoj. Ja pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između Kine i Srbije i želim da održavam blisku komunikaciju sa Vama u cilju unapređenja kinesko-srpskog prijateljstva na još viši nivo, a samim tim većeg napretka i blagostanja naših dveju zemalja i naša dva naroda.

Želim Vam dobrodošlicu na Letnji Davos ovog septembra u Kini. Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje - kaže se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    6. jul 2018 | 13:08

    Ljudi bez zezanja! mozete da mrzite Vucica mozete da ga volite, Ali to sto on uspeva sa svojom diplomatiom to je za rukom polazilo samo TITU!!! Za manje od godinu dana tramp, putin, si, ponovo u srbiji, Kapa DOLE!!!

  • Nina

    6. jul 2018 | 13:08

    Lepo obravanje predsednika Kine, iz koga se vidi da ima iskrenu nameru da poveca saradnju i prijateljske odnose.

  • Petar M

    6. jul 2018 | 13:00

    Ovaki odnosi Kine, prema Srbiji, vise vrede nego sbe nato zemlje. ( ima u medju njima, poneka dobra zemlja I misli dobro Srbiji.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA