Đurić pozvao Srbe da ne budu deo kosovske vojske: Progovorio i o učestalim napadima na naš narod

- Dobro je to što Srbija u uslovima povećanog nasilja na KiM i povećanih pritisaka uspeva da se protivi formiranju kosovske vojske - smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 30

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je sve Srbe na Kosovu i Metohiji da ni na koji način ne učestvuju u formiranju kosovske vojske, koja bi isključivo služila za potpirivanje sukoba.

Srbi masovno napuštaju Kosovske bezbednosne snage: Više od 20 njih danas skinulo uniformu

Ðurić je juče za Pink rekao da je dobro to što Srbija u uslovima povećanog nasilja na KiM i povećanih pritisaka uspeva da se protivi formiranju kosovske vojske.

Haradinaj izneo opasne namere: U 2018. godini formiramo kosovsku vojsku

- Sa ponosom ističem da smo protiv kosovske vojske i ja i predsednik Aleksandar Vučić i vlada i pozivam sve Srbe na KiM da ne učestvuju u toj formaciji, jer bi ona isključivo služila za potpirivanje sukoba - rekao je Ðurić.

Đurić u poseti ranjenom mladiću na Kosovu Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Srbi na KiM, istakao je Ðurić, se nalaze pod velikim pritiscima, a napadi koji su u poslednje vreme učestali nisu slučajni i imaju za cilj da otežaju ukupan položaj Srba da bi pregovaračka pozicija Srbije bila slabija.

- Taj cilj neće biti ostvaren, jer se Srbi na KiM ne plaše i hrabro i ponosno čuvaju svoje domove, a mi ćemo nastaviti da kao država budemo solidarni i da im pomažemo u njihovom ostanku i opstanku - naveo je Ðurić.

Upitan za spisak 200 Srba iz Ðakovice koje je specijalno tužilaštvo u Prištini optužilo za zločine, a koji su neki mediji nazvali "spisak za odstrel", Ðurić kaže da je taj spisak apsurd, budući da 20 godina niko nije osuđen za "hiljade ubistava, progon stotine hiljada Srba, kao i nepoznat broj kidnapovanih i nestalih".

- U takvim uslovima, neko umesto da počisti sopstveno dvorište sada pokušava da optuži Srbe za navodne ratne zločine. Svi zločinci treba da budu kažnjeni, ali prvo stanite pred ogledalo, očistite pred svojim dvorištem - poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Ðurić je zaključio da su napadi opozicije isti kao i napadi albanskih poltičara vezani za kosovsku vojsku, te da građani treba da znaju da je to "isti napad iz različitih pravaca".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    7. jul 2018 | 17:31

    И не треба да приступају плаћеничкој војсци која ће можда да их ставља у прве редове као штит,а да штити границе велике Албаније,а не Ап косова.

  • Davor

    7. jul 2018 | 15:22

    Nadam se da će poslušati ovaj savet.

  • Jelena

    7. jul 2018 | 12:59

    Zna se zasto oni potenciraju formiranje kosovske vojske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA