≫ 

Kad se mi sa prostora bivše Jugoslavije okupimo na jednom mestu, dođe do raspadanja: Šta je Dačić rekao o ostavci britanskog premijera

- Jasno je da su problemi u Evropskoj uniji i oko nje i dalje aktuelni - rekao je ministar spoljnih poslova

  • 4

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u Londonu na samitu Zapadni Balkan, rekao je nakon sastanka ministara da je bilo reči o evropskoj perspektivi regiona, zajedničkim projektima, atmosferi rešavanja bilateralnih pitanja mirnim putem i potrebi da se prevaziđu problemi iz prošlosti, ukazao kako je jasno da su problemi u Evropskoj uniji i oko EU i dalje aktuelni, i dotakao se današnje ostavke koju je podneo britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biće u Beogradu: Na samitu u Londonu potpisan sporazum (FOTO)

- Nešto nije u redu čim se Džonson nije pojavio. Ja sam se uvek šalio da, kad god se mi sa prostora bivše Jugoslavije okupimo na jednom mestu, dođe do raspadanja - primetio je Dačić koji nije znao da je u tom trenutku njegov britanski kolega već podneo ostavku.

Kako su preneli svetski mediji, odluka o ostavci usledila je zbog krize koja potresa vladu u vezi Bregzita, a nakon ostavke ministra Dejvida Dejvisa koji je bio zadužen za to pitanje.

Džonson je navodno podneo ostavku 30 minuta pre nego što je Mej trebala da pred parlamentom iznese novi plan o Bregzitu.

U Londonu smo imali dobre razgovore sa ministrima zemalja u regionu i zvaničnicima EU-Foto: Tanjug/AP

Dačić je dodao da su on i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović imali razgovore sa ministrima zemalja u regionu i zvaničnicima EU, te da su oni prošli u dobroj atmosferi.

- Razgovarali smo na uobičajen način o evropskoj perspektvi Zapadnog Balkana, projektima, atmosferi rešavanja bilateralnih pitanja mirnim putem, o potrebi da se prevaziđu problemi iz prošlosti...Samim tim, na neki način je ono što se tiče formalnog dela i zaključaka završeno u korektnoj atmosferi - preneo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA