Moraćete da pobedite na izborima, a ne na ulici! Vučić odbrusio opoziciji

Predsednik je dodao da nije uplašen njihovim pretnjama i naglasio da njihova politika nema rešenja

  • 30

Ne bežim od pitanja za razliku od mojih političkih protivnika, izjavio je u Ankari predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i dodao da je do sada doveo deset puta više investicija, nego današnja opozicija za 12 godina njihove vlasti.

Važno je da imamo Tursku kao saveznika, a ne protivnika: Vučić sa svetskim liderima na Erdoganovoj inauguraciji (FOTO) (VIDEO)

On je to rekao komentarišući izjavu lidera PSG Saše Jankovića da predsednik "beži od pitanja i zakona".

- Neću da pobegnem od pitanja za razliku od njega. Ja od pitanja ne bežim i od ko je koga ubio, ni ko je ubio Predraga Gojkovića, ni ko je ubio Olivera Ivanovića. Neću da pobegnemo nikada, ni od čega, nikada neću da bežim iz ove zemlje, za razliku od njega, Ðilasa, Jeremića, ljudi iz DSS i Obradovića, ja radim za svoju zemlju i za nju se borim - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da nije uplašen njihovim pretnjama i naglasio da njihova politika nema rešenja.

- Ništa ne nude, ništa ne govore, a šta da nude i šta da kažu ''dovešćemo fabrike'', a Vučić je doveo 10 puta više fabrika nego oni za 12 godina svoje vlasti", ukazao je predsednik i dodao "pri tome nismo ugasili nijednu, a oni su ih ugasili na hiljade".

Saša Janković Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Vučić smatra da oni koji su državotvorni i ozbiljni, ponudili bi pomoć da se problem oko Kosova reši i da se pronađe nešto vazno za našu zemlju, jer kaže, u ovom trenutku nemamo ništa.

- Njihova jedina politika je ''smenićemo i pobedićemo'', to je u redu, ali uvek će se postavljati pitanje šta ste vi uradili za našu zemlju, a šta sam ja uradio za našu zemlju. Samo nedostaje jedna sitnica - moraćete da pobedite na izborima, a ne na ulici, ne tako što ćete da spaljujete Skupštinu i kradete slike, da bijete nekoga, da ubijate nekoga... - podvukao je Vučić.

Kaže da im izbori "do sada nisu baš dobro išli", i dodaje da je uoči svakih dosadašnjih izbora mogao čuti "kako oni pobeđuju, a kako mi nemamo nikakve šanse".

- Kada se prebroje glasački listići onda su uvek pomalo iznenađeni, kao što su sinoć ili juče bili, pretpostavljam, iznenađeni u Rumenki kod Novog Sada, i u mesnim zajednicama u Bačkoj Topoli, gde je svuda bio rezultat 11:0 za SNS - rekao je Vučić.

Dragan Đilas Foto: Marko Jovanović

Upitan da prokometariše Ðilasovu nameru da donira novac za renoviranje Ustanove za decu i mlade "Sremčica", za koji je rekao da nije u dobrom stanju, Vučić kaže da "Ðilas nudi 100.000 dinara, a ukrao je 100.000 evra".

- Sada gleda kako tu malu razliku nekako da nadomesti - rekao je Vučić.

On je ukazao da se danas renoviraju domovi zdravlja, domovi za nezbrinutu decu, domovi za decu sa invaliditetom, bolnice i klinički centri, sve ono što opozicija, kaže, nije radila decenijama i "što im nije padalo na pamet da rade, osim da trpaju pare u svoje džepove".

- Ne bih odgovarao na svakog od njih ponaosob, jer sada će njih da bude 10. Obradović, Ðilas i fašisti i lažni levičari, svi će da budu zajedno, i nikakav im to problem nije, kao što nije ni meni - ističe Vučih.

Što ih se više skupi na gomili, poručuje predsednik, to će, kaže, on imati više snage, želje i volje da radi za Srbiju i da pokaže da normalna i pristojna Srbija uvek pobeđuje one koji bi da je sruše.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA