Srbija regionalni lider u borbi protiv terorizma! Stefanović sa zvaničnikom Stejt departmenta o bezbednosti (FOTO)

Maroko je istakao da ceni napore Srbije u ovoj oblasti, koja je, kako je naveo, regionalni lider u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma

  • 14

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Pitom Marokom o bezbednosti u Srbiji i regionu.

Koji je cilj posete visokog zvaničnika Stejt departmenta? Ovo su zaključci posle sastanka državnog vrha Srbije sa Marokom (FOTO)

Govoreći o opasnostima od terorizma i nasilnog ekstremizma Stefanović je ocenio da je Republika Srbija sigurna zemlja i da bezbednosne službe dobro rade svoj posao.

Maroko je istakao da ceni napore Srbije u ovoj oblasti, koja je, kako je naveo, regionalni lider u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Stefanović i Maroko su se saglasili da je pitanje regionalne bezbednosti izuzetno važno, kao i da je za njeno očuvanje ključna borba protiv terorizma, čiji je glavni element deradikalizacija.

na sastanku je zaključeno da je borba protiv terorizma ključna za regionalnu bezbednost-Foto: MUP Srbije

Ministar je ponovio i stav da problem iregularnih migracija nijedna zemlja ne može da reši sama i da rešenje za ovaj problem mora biti zajedničko na nivou cele Evrope.

Stefanović je istakao da je saradnja srpske policije sa agencijama za sprovođenje zakona SAD-a na izuzetnom nivou.

On je podsetio i da je tokom 2017. godine ukupno 170 službenika MUP-a Srbije prošlo obuke na Međunarodnoj akademiji za sprovođenje zakona ILEA i u Centru za studije bezbednosti Džordž Maršal, kao i da su pripadnici MUP-a prošli obuke koji Program kontrole izvoza i bezbednosti granica Stejt departmenta (EHBS) pruža partnerskim državama u oblasti kontrole državne granice.

Maroko je istakao da je Srbija regionalni lider u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma-Foto: MUP Srbije

Ministar i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD su se dogovorili o nastavku saradnje kroz razmenu informacija i eksperata, koje doprinose većoj bezbednosti dveju zemalja. Oni su istakli i da će nastaviti sa unapređenjem zajedničkih aktivnosti u oblasti bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GALEB BIJELI- ANTE BAN

    11. jul 2018 | 09:15

    Srbija je regionalni lider u svemu!

  • gaja_nis

    10. jul 2018 | 17:57

    Pa naravno da smo lideri kad smo raskrstili sa Djilasom i njemu slicnim. Sada su na vlasti sposobni ljudi koji se bore za boljitak drzave a ne za svoj dzep. Sada lideri u borbi protiv terorizma a za par godina i na svim poljima!

  • Luka

    10. jul 2018 | 17:31

    Sve je to rezultat vrednog rada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA