Ko je tražio posebnu sednicu o Kosovu, šta se sprema sutra u Briselu i da li imamo podršku Moskve: Burna rasprava u Skupštini Srbije

Sednicu je zakazala predsednica parlamenta Maja Gojković na zahtev 154 narodna poslanika

  • 9

Poslanici u Skupštini Srbije postavljali danas pitanja predstavnicima izvršne vlasti, kao i svakog utorka i četvrtka, zbog čega je došlo do burne rasprave .

Više od 2 milijarde dinara za sanaciju štete: Vlada Srbije obnavlja područja oštećena u poplavama, a evo šta će se prvo raditi

Poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Ðorđe Vukadinović je imao pitanje i za Ministarstvo spoljnih poslova i Generalni sekretarijat Predsednika Republike, a to je da li su upoznati sa stavom Moskve po pitanju sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom.

Poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Ðorđe Vukadinović-Foto: Marko Todorović

- Oni su poslali poruku da je njihov stav po pitanju KiM principijelan, te da osnova razgovora treba da bude rezolucija 1244 - tvrdi Vukadinović.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je predsednicu parlamenta Maju Gojković kada će zakazati posebnu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji kako bi se, kako kaže, javnost upoznala o čemu se razgovara u Briselu, kao i o planovima predsednika Republike.

- Do sada nismo dobili odgovor na zvanicne inicijative - rekao je Aleksić.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je zakazivanje posebne sednice za na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu-Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Podsetio je da je u prethodnom periodu Kosovu dodeljen pozivni broj, da su ustanovljene institucije, uspostavljeni "granični prelazi", formirana vlast s Haradinajem, a u međuvremenu je ubijen Oliver Ivanović.

- Vučić je rekao da se neće nastaviti razgovori dok se ne otkrije ko je ubio Olivera Ivanovića. Pregovori su nastavljeni, a ne zna se ko je učestvovao u ubistvu - rekao je Aleksić i dodao da je vlast dužna da informiše građane o tome šta radi na očuvanju interesa Srbije.

Marija Janjušević iz Dveri pitala je da li je tačno da Odbor za spoljne poslove Evopske unije priprema dokument o saradnji između Srbije i takozvane države Kosovo kojim bi Srbija priznala nezavinost KiM, kao i da li je tačno da je to, kako je navela, Vučić prihvatio još 2014. godine.

Ona je kukavičlukom nazvala "to što predsednik preko referenduma želi da prebaci veleizdaju na građane".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    17. jul 2018 | 14:18

    Pojedini poslanici burno reaguju bez razloga.

  • Fudbaler

    17. jul 2018 | 20:51

    Aleksandar Vučić će zaista želiti da reši pitanje KiM. ZSO treba da se formira prema briselskom sporazumu.

  • Toma

    18. jul 2018 | 08:40

    prioritet je da se ZSO formira kao po dogovoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA