≫ 

Vučić stigao u Brisel: Ujutro ga očekuje nova runda razgovora, poznato naspram koga će sedeti

Sastanak kome će priustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9 časova ujutru i da se završi "rano popodne"

  • 31

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Brisel gde će se sutra sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Moguće menjanje formata pregovora, Tači i Vučić sutra bez Federike Mogerini? Kocijančić o detaljima sutrašnjeg sastanka u Briselu

Sastanak kome će priustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9 časova ujutru i da se završi "rano popodne", saznaje Tanjug u Briselu.

U delegaciji Prištine, ovoga puta očekuju se, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Haradinaj, Tači i Veselji Foto: president-ksgov.net

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini, koja će biti domaćin ovog sastanka, najavila je da će se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeće korake i sastanke kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Prethodna runda razgovora održana je 24. juna.

Kosovska delegacija potvrdila dolazak

Foto: youtube/Tribuna Channel

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da će sutra lideri privremenih kosovskih institucija putovati u Brisel na, kako je rekao, sastanak sa zvaničnicima EU.

Na sutrašnjem sastanku, smatra, postoje tri teme o kojima treba razgovarati.

- Ugovorni odnosi između Kosova i EU, liberalizacija viznog režima i dijalog između Kosova i Srbije - preneo je portal Kosovapres.

Haradinaj je rekao da bi opozicija mogla biti prisutna na ovom sastanku, ali će se to, kako je dodao, možda dogoditi sledeći put.

Premijer je ponovio da se ne vidi kao deo dijaloga Beograda i Prištine, rekavši da neko treba da radi i "kućne poslove".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    18. jul 2018 | 08:51

    Možemo očekivati dosta varnica, ali da li će biti promena bilo kakvih, pitanje je veliko.

  • Rada

    18. jul 2018 | 09:03

    Svu srecu i crvste zivce mu zelim, jer trebace mu.

  • Era

    18. jul 2018 | 09:04

    Teska je ovo i mucna borba, pogotovo sto su albanci nedokazana nacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA