Na Kosovu i Srbiji je da odluče o eventualnoj podeli Kosmeta: Kako Amerika vidi rešenje kosovskog problema?

- Američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva je - rekao je američki ambasador Gred Delavi

  • 29

Ambasador Amerike u Prištini Greg Delavi izjavio je sinoć da je "na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosmeta".

Pokret za samoopredeljenje poziva na ujedinjenje Albanije i Kosova: Projekat "velike Albanije" nije u sukobu sa politikom EU

Ta njegova izjava je u suprotnosti sa ranijim izjavama u kojima je podelu ocenio kao opasnu opciju i crvenu liniju za Vašington.

Ponovio je da je američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.

Američki ambasador u Prištini, Greg Delavi-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje da li isključuje podelu Kosova, Delavi je rekao da ne želi da govori o onome što može biti elemenat konačnog sporazuma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oko

    20. jul 2018 | 09:30

    Dacic je odavno predlagao podelu kosova i niko ga nije slusao , kad je moglo nasi nisu hteli nego celo kosovo e sad nema ni metar i zbog toga cemo sad da ginemo i da nam nato sve porusi kao i sto je rusio i niko nam nije pomogao ni kina ni braca rusi

  • loki

    20. jul 2018 | 09:45

    Oni podržavaju Kosovsku nezavisnost, e pa mi je ne podržavamo. Oteli su nam nešto naše. To se ne prašta. Turci su ovde vladali vekovima, pa su na kraju isterani. Doći će i Amerima kraj.

  • Mina

    20. jul 2018 | 10:11

    Najveci problem u ovoj prici je taj da Amerikanci pruzaju podrsku Albancima. Mozda kao najbolje resenje je podela Kosova. Taci nece popustiti, jer ga zeli samo za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA