≫ 

Pacoli ne može u Novi Pazar! Iz Beograda poslata zvanična zabrana za diplomatsku posetu

Mediji prenose da bi Pacoli mogao danas da boravi u Novom Pazaru, ali jedino u privatnoj poseti i u svojstvu običnog građanina

  • 5

Najavljena poseta Bedžeta Pacolija Novom Pazaru nije odobrena, a kako RTS nezvanično saznaje, Beograd je posalo negativan odgovor na taj zahtev, budući da po Unmik privremenom ustavnom okviru, Kosovo nema ministarstvo spoljnih poslova, pa je samim tim zauzet stav da se sporazum o posetama zvaničnika ne može primeniti u slučaju Pacolija.

Srbija ima još figura na tabli, igraćemo do kraja: Vučić o Kosovu i zapaljivim Kolindinim, Tačijevim i Haradinajevim izjavama

Džetljir Ziberaj, savetnik Bedžeta Pacolija izjavio međutim je da Priština nije dobila nikakav zvaničan odgovor Beograda povodom Pacolijevog plana da dođe u Novi Pazar.

- Pacoli će sutra putovati u Novi Pazar kako bi prisustvovao bošnjačkom forumu.To znači da će on putovati u Sandžak, na osnovu Briselskog sporazuma o slobodi kretanja. Mi nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali tišina znači dozvolu posete - tvrdi Ziberaj u izjavi za prištinsku Gazetu ekpres.

Njega je u svojstvu ministra spoljnih polsova u Novi Pazar pozvao Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća.

Mediji prenose da bi Pacoli mogao danas da boravi u Novom Pazaru, ali jedino u privatnoj poseti i u svojstvu običnog građanina.

Bedžet Pacoli-Foto: A. Nalbantjan

BNV je, prema Tanjugovim informacijama, zakazalo svečani prijem u podne u svojim prostorijama, a nakon toga i tribinu u zgradi Skupštine opštine Novi Pazar, kojoj bi trebalo da prisustvuje i Pacoli.

Nezvanično, u Novom Pazaru već boravi zamenik oficira za vezu Prištine u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olga

    21. jul 2018 | 15:01

    Sa takvim stavom prema Srbiji potpuno je nepozeljan!

  • Boki

    21. jul 2018 | 11:53

    Cim dodje do Raske,vi ga odmah uhapsite.A u medju vremenu posaljite depesu

  • Cika Velja

    21. jul 2018 | 15:11

    Predsednik mesne zajednice pozvao u diplomatsku posetu ministra nepostojece drzave?! Pa i cobani pored ovaca znaju da je ovo krkansko ponasanje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA