Dačić sa kolegama iz Perua i Čilea na marginama samita u Meksiku (FOTO)

Šef srpske diplomatije nalazi se na 13. skupu na vrhu Pacifičke alijanse

  • 0

Na marginama 13. skupa na vrhu Pacifičke alijanse koji se održava u Meksiku, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je radni sastanak sa ministrom inostranih poslova Čilea Robertom Ampuerom Espinosom, kao i sa kolegom iz Perua Nestorom Popolisio Bardalesom.

Smena u problematičnoj ambasadi Srbije: Promena u još jednom važnom svetskom centru

U sadržajnom i prijateljskom razgovoru, dva ministra spoljnih poslova dali su pozitivnu ocenu trenutne bilateralne saradnje i saglasili su se da je potencijal za njihov dalji razvoj, pre svega na polju privredne saradnje, veoma velik.

Dačić sa čileanskim kolegom - Foto: Tanjug/MSP

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na principijelnoj poziciji Čilea u poštovanju principa teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava, kao i na istrajnom i čvrstom stanovištu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinsosti Kosova.

Dačić na sastanku sa čileanskom delegacijom - Foto: Tanjug/MSP

Dva ministra razmenili su mišljenja i stavove o najvažnijim spoljnopolitičkim izazovima sa kojima se obe države sučeljavaju, kao i o značaju i benefitima pridruženog članstva Srbije Pacifičkoj alijansi - regionalne platforme pre svega okrenute unapređenju privredne saradnje.

Ministar Dačić je u cilju daljeg unapređenja prijateljskih veza pozvao čileanskog kolegu da poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije sastao se i sa šefom peruanske diplomatije Nestorom Popolisio Bardalesom.

Dačić sa peruanskim ministrom - Foto: Tanjug/MSP

U sadržajnom razgovoru, dvojica ministara zajednički su konstatovali neophodnost rada na jačanju bilateralnih veza u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Saglasili su se da je veoma dobra saradnja između Srbije i Perua u prošlosti, a to potvrđuje i postojanje potencijala za razvoj bilateralne saradnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA