Haradinaj gubi živce, manir mu je da preti i pominje rat: Dačić kaže "Neće moći"

- Od nas se traži da prestanemo sa lobiranjem za povlačenje priznanja, a da istovremeno Priština sa svojim mentorima nastavi sa lobiranjem za povlačenje priznavanja Kosova. To neće moći - istakao je Dačić

  • 5

Šef sprske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se mnogima ne dopadaju uspesi naše diplomatije i što niz zemalja preispituje svoje pozicije prema Kosovu i Metohiji, ali da Srbija neće odustati.

Haradinaj priznao poraz? Traži od Beograda primirje

- Od nas se traži da prestanemo sa lobiranjem za povlačenje priznanja, a da istovremeno Priština sa svojim mentorima nastavi sa lobiranjem za povlačenje priznavanja Kosova. To neće moći - istakao je Dačić u izjavi za današnje "Večernje novosti", povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je od Beograda zatraženo "primirje" u lobiranju kod pojedinih zemalja da povuku odluku o priznavanju kosovske nezavisnosti kako bi pravno obavezujući sporazum o normalizaciji donosa bio "donet u miru".

- Ne znam u kakvim drugim okolnostima bi mogao da se postigne sporazum između Beograda i Prištine nego u miru. Očigledno je da Haradinaj gubi živce i da mu je postao manir da preti i pominje rat. Zanima me samo da li taj njegov rečnik odobravaju i njihovi saveznici - rekao je Dačić za "Novosti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. jul 2018 | 09:14

    Ma kakav bre rat on pominje? Jesmo ih pregazili u prošlom. Da im nato nije bio gde bi sad bili

  • Ja...RS

    24. jul 2018 | 15:38

    Ja bih usvojio budzet (i to visok) za lobiranje zemalja ili pojedinaca po svim pitanjima posto je to legalno u svijetu.

  • Jeretik

    24. jul 2018 | 09:43

    Hipoteticki . Sve zemlje su povukle priznanje , samo Amerika nije povukla , ni priznanje , ni vojsku . I ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA