≫ 

Srbija ponudila pomoć: Vučić i Brnabić izjavili saučešće Ciprasu i Pavlopulosu zbog požara koji bukti u Grčkoj

- Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih - napisao je predsednik Srbije svojim grčkim kolegama

  • 35

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke, Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu, i ponudio pomoć Srbije u savladavanju vatrene stihije.

Besne požari u Grčkoj, Atina pod pepelom: Pronađena 4 ugljenisana tela, 10 ljudi nestalo. Stanovništvo beži, evakuisani dečiji kampovi i plaže (FOTO)

- Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava vatrene stihije koja besni u okolini Atine. Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih. Dok nas priroda još jednom podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, grčki vatrogasci i spasioci ulažu nadljudske napore suprotstavljajući joj se.

Foto: Tanjug/AP

Srbija je spremna da Vam, u okviru svojih mogućnosti, pritekne u pomoć. Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama žrtava, a povređenima želje za brzi oporavak - navodi se u Vučićevoj poruci.

Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu, povodom velikog broja stradalih usled požara koji su pogodili tu zemlju u blizini glavnog grada Atine.

- U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće vama i porodicama nastradalih u katastrofalnim požarima - navela je premijerka.

Foto: Tanjug/AP

Ona je predsedniku Vlade Grčke poručila da Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Grčke u tim teškim trenucima.

- Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, a povređenima želim brz oporavak. Srbija je uz vas - navodi se u telegramu Brnabić.

(Kraj) ml/

(Kraj) /sn

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. jul 2018 | 15:15

    Ne dao Bog nikome. Ovo je katastrofa.

  • Savo

    24. jul 2018 | 19:55

    Srbija je uvek tu da pomogne bratskom grckom narodu.Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

  • mare

    24. jul 2018 | 14:43

    Grci su naša pravoslavna braća i stoga gajimo velku ljubav i poštovanje prema njima i saosećamo se sa njihovim mukama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA