Demarkacija između Srbije i Kosova sledeći uslov na putu ka EU: Da li KFOR obeležava granicu?

Neki kosovski mediji tvrde da je KFOR odredio granicu između Kosova i Srbije u selu Karačevo, kod Kosovske Kamenice, uprkos protivljenju lokalnog stanovništva

  • 30

Očekuje se da će demarkacija granice između Kosova i Srbije biti sledeći uslov Evropske unije u procesu evropskih integracija, piše danas Koha Ditore.

Pacoli tvrdi da Srbija poklanja oružje afričkim zemljama, Ljajić mu odgovara: Ne dajemo ga ni za kikiriki, a kamoli besplatno

Neki kosovski mediji tvrde da je KFOR odredio granicu između Kosova i Srbije u selu Karačevo, kod Kosovske Kamenice, uprkos protivljenju lokalnog stanovništva.

Iz KFOR-a je poručeno da su samo zamenili oštećene znakove koji pripadnicima međunarodnih snaga i civilne misije Ujedinjenih nacija ukazuju na blizinu granice sa Srbijom.

Patrola KFOR-a na terenu - Foto: Facebook/KFOR Multinational Battle Group-East

Navedeno je da KFOR ne iscrtava granice i da zamena znakova duž administrativne granice nema veze za iscrtavanjem granice, kao i da su znakovi uvek bili na istom mestu.

Gradonačelnik Kosovske Kamenice Ćendron Kastrati je izjavio da je stanovništvo zabrinuto zbog akcije KFOR-a, jer nije bila najavljena.

Meštani su izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da se znakovi postavljaju kako bi odredili graničnu liniju sa Srbijom, jer bi u tom slučaju njihova imanja postala deo Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA