≫ 

Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, branićemo Vranje za 40 godina: Vučić otvoreno o dijalogu Beograda i Prištine (VIDEO)

- Mnogi drugi, posebno moji politički protivnici, zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo - rekao je predsednik Vučić

  • 5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da ćemo za 20 godina, ako ne budemo rešavali pitanje Kosova i Metohije, izgubiti sve.

Šta je "bolni kompromis" za Prištinu? Tači umesto podele najavljuje autonomiju za sever Kosova

- Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas? U obraćanju koje ću imati sve podatke ću izneti - rekao je Vučić, u odgovoru na pitanje kako vidi otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija da bi podela teritorija dovela do iseljavanja Srba iz južne pokrajine i stradanja kulturne baštine.

Vučić je primetio da je najbolji odgovor na to već sadržan u novinarskom pitanju - a zar se to danas na šta vladika Teodosije upozorava već ne dešava i dodao da svetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice.

- Valjda je bolje nešto, nego ništa - rekao je predsednik i primetio da crkva, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna "kosovska država" isplati 650.000 evra.

On je objasnio da mnogi drugi, posebno njegovi politički protivnici, zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo.

Mnogi drugi, posebno politički protivnici, neće nikakvo rešenje za Kosovo smatra Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/AP

- Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da njegovi protivnici pitanje Kosova vide kao najbolji "teren" za rušenje njegove vlasti, a da će on izaći u javnost sa predlogom za rešenje "ako oko nečega s nekim bude mogao da postigne dogovor pošto s Albancima nije bilo moguće dogovoriti se".

Ocenio je da su mnogi pre njega imali mnogo veće šanse da nešto urade, a nisu ništa.

- Za 20 godina izgubićemo sve, a vi koji se pravite ćoravi i gluvi, nastavite s tim i budite licemeri, svi ti moji politički protivnici i oni koji su tobož zabrinuti. Meni će savest da ostane čista. Ja sam u Čačak doveo prvui fabriku posle 45 godina, ja sam u Kraljevo doveo dve fabrike posle više od dve decenije, kao u Niš, i ovaj autoput se u moje vreme gradi prema Makedodniji i Bugarskoj, oko Beograda, kao i Pančeva i Pupinovog mosta, izvukli smo zemlju iz bankrotstva - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitao je šta ljudi misle o tome čija uopšte dokumenta imaju naši građani južno od Ibra, dodajući da 95 odsto njih pored srpskih ima i kosovska, kao i da to nije nikakva novost.

- Ali, vole glavu da guraju u pesak kao noj i da kažu da sam izjdajnik, ja koji sam bio na KiM 500 puta, koji se borim svaki dan, oni koji pojma nemaju, sede ovde i sole mi pamet da mrzim Ccačak. Najlakše je tako. Kakvu odgovornost u budućnosti imaju, nikakvu. Jedan bi hteo da dobije još katarskih para, da drugi da ukrade još koji milion. Ta dvojica tri grama mozga nemaju - rekao je Vučić.

Govoreći o granicama na Jarinju i Brnjaku, koje podržavaju opozicionari, Vučić je podsetio da nastavnik u Ccačaku zarađuje 43.000 dinara, a u Lešku 65.000 jer ima dodatke pošto živi na tzv. ugroženoj teritoriji.

- Ko je postavio te granice? Neka Lešak, Leposavić bude druga država da ne biste pravili etničke granice. Sutra neka dođu do Vranja pa da se pitamo što nismo bili pametni i slušali ludog Vučića na vreme - kazao je on.

Video: Vučić: Mnogi pre mene su imali šanse da urade mnogo više sa Kosovom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. jul 2018 | 16:07

    OCEMO U BRIKS I RUSIJA I KINA DA NAS BRANE I DA IMAJU U SRBIJI BAZE!!! SRBIJA IMA PRIJATRLJE I DOSTA KUKANJA!!! NJIH BRANE AMERI I NATO I IMAJU BAZU BONDSTIL!!

  • Pera poskok

    25. jul 2018 | 17:06

    Ako se nastavi ovo demografsko osipanje, gde se više umire nego rađa, branićemo mi i Niš a ne samo Vranje. Žitelji sela u zaleđu Kuršumlije već odavno ne smeju da uđu u svoje šume. Ne čuva se zemlja bez naroda.

  • Vlajkic

    25. jul 2018 | 16:19

    Boze sta nam rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA