≫ 

Predsednik Gračanice dan posle sastanka Srpske liste i Vučića: Još nema predloga na stolu, ničeg opipljivog za kosovsko rešenje

Srbi južno od Ibra su istakli i da međunarodna zajednica kao i Albanci moraju da shvate situaciju u kojoj se oni nalaze

  • 17

Predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Srbije. Na sastanku je dogovoreno da se svi problemi rešavaju dijalogom, rekao je za RTS predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Dosta nam je politike ranijih vremena kada nismo imali sagovornika u Beogradu: Srpska lista složna - Vučić ima podršku Srba sa Kosova

Razgovor u Beogradu je protekao u prijateljskoj atmosferi i dogovoreno je da se očuvaju čvrste veze sa Beogradom jer je to od ključnog značaja za opstanak Srba na Kosovu, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Srđan Popović.

Srbi južno od Ibra su istakli i da međunarodna zajednica kao i Albanci moraju da shvate situaciju u kojoj se oni nalaze.

- Mi ćemo ponovo imati razgovore sa predsednikom. Očekujemo i dalje jake veze sa Beogradom od čega i zavisi naš opstanak - rekao je Popović.

Popović kaže da i Albanci i pojedine opozicione stranke u Srbiji koriste razne situacije kako bi prejudicirale neko rešenje iako konkretnog predloga nema.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić na sastanku sa Vučićem Foto-ilustracija: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Još nema predloga na stolu, ničeg opipljivog. Mi ćemo insistirati na kompromisu i da do njega dođe jer je to veoma bitno za naš narod na Kosovu - naglasio je predsednik opštine Gračanica.

Za danas je u Prištini zakazana sednica skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o dijalogu sa Beogradom.

- Ni kod njih ne postoji konsenzus oko toga. Na nama je da ozbiljno shvatimo situaciju u kojoj se nalazimo. Mi ćemo tražiti najbolje moguće rešenje kako bi opstali na Kosovu - rekao je za RTS Srđan Popović.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    27. jul 2018 | 20:22

    Sve dok Pristina ne bude ozbiljno shvatila nas i nase napore za dijalogom, necemo naci resenje.

  • Nikolija

    27. jul 2018 | 20:21

    Za nas ne postoji ni jedno drugo resenje osim sporazuma.

  • Dragan R

    26. jul 2018 | 11:12

    Strpljenje je ključ velikih stvari. Položaj Srbije se promenio nabolje u ovim pregovorima, samo je pitanje vremena kada ćemo čuti lepe vesti povodom problema KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA