Ljajić protiv "orkestriranih mantri": Svaki naredni predstavnik Albanaca je radikalniji od prethodnog

Ukazao je da se nije pregovaralo sa onima sa kojima se moglo i da se za svaki predlog, od autonomije do podele, smatralo da je izdaja interesa

  • 16

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić gostovao je u Dnevniku RTS-a, gde je govorio o statusu Kosova.

Trenutno nema rešenja koje bi moglo da se ponudi građanima: Vučić više od četiri sata razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova

Ljajić je rekao da "imamo orkestriranu mantru" da ne damo Kosovo, da je Kosovo srce Srbije i da treba da ostane kako jeste, kao i da je idealno stanje u zamrznutom konlfiktu. U pregovorima je, ističe, neophodan realizam.

- Moramo stvari da pomerimo sa mrtve tačke zbog ljudi koji tamo žive. Svaki sledeći predlog je, ako pogledate kroz istoriju, gori od prethodnog. Svaki naredni predstavnik Albanaca bio je radikalniji -naveo je Ljajić.

Ukazao je da se nije pregovaralo sa onima sa kojima se moglo i da se za svaki predlog, od autonomije do podele, smatralo da je izdaja interesa.

- Treba sve staviti na sto. Mislim da je podela dobro ali zakasnelo rešenje. Pregovaračka pozicija je sve slabija i što više odlažemo, biće sve gore - smatra Ljajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug

    26. jul 2018 | 12:16

    Ljajiću reci neku za Durakovića i Orića.Nama ostavi da rešimo Kosovo.

  • Sanja

    26. jul 2018 | 12:15

    Albanci su uopste agresivan narod i tesko je sa njima komunicirati uopste.

  • Uros

    26. jul 2018 | 12:12

    Nazalost oni su svi isti, samo prikrivaju svoje pravo lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA