Počinje nova faza odnosa Srbije i SAD: Brnabić na sastanku sa američkim senatorom o budućnosti dve zemlje (FOTO)

Brnabić je istakla da posle brojnih susreta u Vašingtonu, oseća da ova administracija ima drugačiji odnos prema Srbiji

  • 12

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i američki senator Ron Džonson istakli su danas u Vašingtonu da se nadaju novoj fazi odnosa Srbije i SAD i složili se da je podrška reformskim procesima naročito važna za privlačenje novih američkih investicija.

Pre 100 godina srpska zastava zavijorila se ispred Bele kuće: Ana Brnabić domaćin svečanosti u Kongresu SAD (FOTO)

Senator Džonson, predsedavajući Potkomiteta za Evropu Senata, koji se u više navrata susreo i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da su Srbija i Zapadni Balkan važni za SAD i da će SAD nastaviti da podržavaju reformske procese u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da posle brojnih susreta u Vašingtonu, oseća da ova administracija ima drugačiji odnos prema Srbiji.

U razgovoru je istaknuto da su istorijske veze dve zemlje veoma snažne.

Brnabić i Džonson složili su se da je jučerašnja ceremonija u Kongresu SAD, gde je govorio i senator Džonson, a na kojoj je obeleženo 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, odlična osnova za dalje jačanje saradnje u budućnosti.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i američki senator Ron Džonson istakli su danas u Vašingtonu da se nadaju novoj fazi odnosa Srbije i SAD-Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Predsednica Vlade zahvalila se Džonsonu na dosadašnjem zalaganju za Srbiju i region u okviru Potkomiteta za Evropu Senata.

- Podrška Sjedinjenih Država procesu evropskih integracija Srbije za nas je važna - istakla je Brnabić i naglasila da je Srbija dosledno posvećena članstvu u EU i jačanju regionalne stabilnosti i saradnje.

Brnabić je rekla da je očuvanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji jedan od ključnih prioriteta, i da je upravo zato od posebne važnosti ostanka KFOR-a u nesmanjenom sastavu.

Kao bivši biznismen, senator Džonson posebno se interesovao za aktuelne ekonomske teme.

Kao bivši biznismen, senator Džonson posebno se interesovao za aktuelne ekonomske teme-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabić je u razgovoru predstavila najvažnije rezultate strukturnih reformi i naglasila da je Srbija otvorena za poslovanje i da je lider u privlačenju direktnih stranih investicija.

Brnabić i Džonson složili su se da je podrška reformskim procesima naročito važna za privlačenje novih američkih investicija. Takođe, na sastanku se razgovaralo i o unapređenju uslova poslovanja u Srbiji i regionu i daljem ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana.

Predsednica Vlade Srbije i američki senator zaključili su da je unapređenje odnosa dve države u zajedničkom interesu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA