≫ 

Najekstremniji Albanac traži prekid razgovora sa Beogradom: Srbiju optužiti za genocid

Ovi zaključci su doneti juče na tribini koju je organizovalo Samoopredeljenje na čelu sa Albinom Kurtijem, na temu dijaloga Beograda i Prištine i odnosa Prištine prema Albancima na jugu centralne Srbije

  • 38

Šef parlamentarne grupe opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca, predstavio je plan tog pokreta za dijalog sa Beogradom u šest tačaka za koji je kazao da će morati da bude deo platforme koju bude usvojio prlament.

Pretnje iz Prištine: Ako neko razmišlja o prekrajanju granica na Balkanu, rat će biti neizbežan!

Kako prenosi televizija Kljan Kosova, prva tačka tog plana je da bi aktuelni format dijaloga Beograda i Prištine trebalo da bude zaustavljen.

Zatim, da niko ne sme da pregovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

Kao treće se navodi da bi Kosovo trebalo da primeni "potpuni reciprocitet u odnosu prema Srbiji", a četvrto da bi trebalo da "postoji reciprocitet u pravima Albanaca u Srbiji u odnosu na prava Srba na Kosovu".

Tači u Briselu Printskrin: Tanjug

Samoopredeljenje ponavlja da bi, kako navode, "Srbija trebalo da bude optužena za genocid", što je peti zaključak i najzad "da kosovski predsednik Hašim Tači ne sme da predvodi proces dijaloga", preneo Unmik u svom dnevnom pres klipingu.

Ovi zaključci su doneti juče na tribini koju je orgaizovalo Samoopredeljenje na temu dijaloga Beograda i Prištine i odnosa Prištine prema Albancima na jugu centralne Srbije, a učestvovali su i politički lideri Albanaca tri opštine sa tog područja - Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Inače, njen predsednik je Albin Kurti, koji važi za jednog od najekstremnijih političara na prištinskoj sceni.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Akademac

    27. jul 2018 | 14:07

    Ne mogu Albanci sa juga Srbije da traže ništa jer nijedan Albanac sa juga nije ubijen niti raseljen kao Srbi na Kosovu. Prema tome Albanci jezik za zube da h ne bih nosili kao suvenire

  • Nenad

    28. jul 2018 | 10:24

    A sta ce oni da traze, osim pomoci zapada, ili pozivanje na neki rat.

  • Vera

    27. jul 2018 | 18:01

    Trebalo bi da im neko objasni sta je genocid, i da posle njega ne mogu biti brojniji, sto oni jesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA