≫ 

Arogantna reakcija Šešelja: Neće da smeni Radetu, brani je besmislenim tvitovima (FOTO) (VIDEO)

Dok većina traži smenu narodne poslanice, radikali je brane pokušavajući da opravdaju Radetu govoreći da je ona ugledni funkcioner

  • 7

Šef radikala Vojislav Šešelj oglasio se posle bure koja se podigla u javnosti oko tvita Vjerice Radete povodom smrti Hatidže Mehmetović i rekao da ne razmišlja o sankcijama za stranačku koleginicu.

Jovanović pozvao na bojkot, DS pokrenuo zahtev za razrešenje: Sledi li odlazak Vjerice Radete sa mesta potpredsednice Skupštine?

Dok većina osuđuje ovaj postupak i traži njenu smenu, radikali je brane pokušavajući da opravdaju Radetu govoreći da je ona "ugledni funkcioner SRS" a prema rečima njihovog lidera, to će ostati, kao što će ostati i poslanik i potpredsednik Skupštine.

Afera oko Vjerice Radete je sračunata, orkestrirana i zlonamerna. Tvit je samo nespretno napisan! Poruka nije potpuno jasna većini - napisao je Šešelj na svom tviter nalogu.

U ranijim izjavama za medije, on je izneo niz šokantnih stavova u vezi sa ovim događajem, objašnjavajući da je u pitanju samo nespretno izražavanje, što je posledica sumnje da su muž i sinovi Hatidže Mehmedović živi.

- Otuda ona spekulacija na Tviteru. Priča se da je jedan sin dolazio iz inostranstva njoj u posetu. Inače, nema razloga da žalimo Hatidžu Mehmedović. Kad su me oslobodili u Hagu, ona je otišla kod sudije Teodora Merona i napala ga zbog te presude i tražila smenu sudskog veća. Kakve ja veze imam sa Srebrenicom? Da me Slobodan Milošević u to vreme nije uhapsio i držao u zatvoru u Gnjilanu, možda bi me i za to optužili. A kad su me u Hagu osudili, išli su kod Merona da mu zahvaljuju - izjavio je Šešelj.

Podsetimo, potpredsednica Skupštine i narodna poslanica Srpske radikalne stranke, Vjerica Radeta, u spornom tvitu prokomentarisala je smrt predsednice Udruženja "Majke Srebrenice", koja je u ratu izgubila muža i dvojicu sinova, rečima "Čitam, umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!"

Tvit Vjerice Radete o smrti Hatidže Mehmetović koji je ubrzo izbrisala-Foto: Tviter/Vjerica Radeta

Kako je ovaj komentar izazvao lavinu negativnih komentara građana Srbije, narodna poslanica je tvit ubrzo obrisala, a potom i deaktivirala nalog na ovoj društvenoj mreži i više  se nije oglašavala tim povodom, uprkos pokušajima naših novinara da dobiju komentar od nje.

Poslanici Demokratske stranke pokrenuli su zahtev za razrešenje poslanice Srpske radikalne stranke sa mesta potpredsednice parlamenta zbog, kako su naveli, nedopustivog govora mržnje prema žrtvama iz Srebrenice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA