≫ 

Za Albance rat sa Srbijom neizbežan ako ne dobiju ono što žele: Iz Beograda poručuju - Nema rešenja kosovskog problema dok se preti

- Sve dok postoje pretnje ratom, sasvim je sigurno da ništa nećemo postići - rekao je Marko Đurić

  • 39

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je danas da nikakvo sveobuhvatno rešenje u pregovorima Beograda i Prištine nije moguće postići dok se Srbiji preti ratom iz Prištine.

Šta se krije iza navoda da su Tramp i Putin postigli dogovor o podeli Kosova? Oglasila se zvanična Moskva, evo šta je u pitanju

Ðurić je u izjavi za Tanjug kazao da je došlo vreme da se da jasan odgovor na to što se Srbiji svakoga dana iz Prištine preti ratom, dok je upravo u Briselu dogovoreno, i to više puta, "da se pretnji ratom niko neće mašati da bi se rešilo pitanje Kosova i Metohije".

- Danas želim da jasno, otvoreno i direktno poručim da, dok god postoje pretnje ratom, sasvim je sigurno da ništa nećemo postići i nikakvo sveobuhvatno rešenje nije moguće dok se Srbijom preti ratom - istakao je Ðurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šef prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi izjavio je danas da je rat neizbežan ako neko razmišlja o prekrajanju granica na Balkanu, te da podela Kosova nije opcija na stolu u pregovorima.

I kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je pre nekolikoi dana da podela Kosova za njega znači rat.

VIDEO: Kosovski horor u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanisa

    28. jul 2018 | 09:34

    Ako Amerika ne vidi interes u ratu ,Albanci mogu odmah da se pakuju preko prokletija. Ali to nama nikada nije bio cilj. Sto pre to shvate bice im bolje.

  • Persida

    28. jul 2018 | 10:54

    Pretnja ratom je dokaz njihovih planova, a sto se svetske sile sa zapada prave slepe i to ne primete znak duplih asina.

  • milena

    27. jul 2018 | 18:46

    Ovakvim pretnjama se samo pogorsava situacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA