Đurić obelodanio ko i pod kojim uslovima ima pravo da uđe u centralnu Srbiju iz Kosova: Evo gde je "caka"

Srpske vlasti nedavno nisu dozvolile ulaz ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju koji je tražio da poseti Novi Pazar na poziv Bošnjačkog nacionalnog veća

  • 2

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da zvaničnici iz Prištine mogu da posete centralnu Srbiju ako se pozovu na sporazume o posetama i pod uslovom da njihova funkcija postoji po međunarodnim propisima.

Preokret u Prištini: Tači ne poriče priču o razmeni teritorija

- Svi zvaničnici koji postoje po međunarodnim propisima mogu slobodno da se pozovu na sporazume o posetama i da se kreću na teritoriji svoje zemlje. Ali to nisu takozvani ministar spoljnih poslova ili takozvani ministar Kosovskih snaga bezbednosti, jer južna pokrajina nema te vrste funkcija. Ostali neće imati nikakvih problema - rekao je Đurić za Večernje novosti.

Srpske vlasti nedavno nisu dozvolile ulaz ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju koji je tražio da poseti Novi Pazar na poziv Bošnjačkog nacionalnog veća. Ranije je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Đurić, jer prema tvrdnjama kosovske strane nije prijavio boravak.

Upitan da li će Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 ostati na snazi ako Beograd i Priština postignu dogovor, Đurić je rekao "bez dogovora sa Srbijom, oni (Albanci) ne mogu da afirmišu svoju poziciju u međunarodnoj zajednici".

- Sa pristupom kakav imaju danas, UN će za njih ostati samo misaona imenica - rekao je Đurić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    30. jul 2018 | 20:59

    Kakva bre Rezolucija 1244 ? Pa ona davno već nije na snazi niti je ko poštuje osim nas. Da važi oni nebi smeli ni da proglase nezavisnost. A kamoli šta drugo!

  • Тодорић

    31. jul 2018 | 08:49

    Што га не хапсите због лажног представљања? Он је на основу лажног представљања добио низ признања државности Косова.Увек неко касни са применом закона.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA