Srpsko kolo i okićena harmonika u grčkom moru: Palma poveo stotinu ljudi u vodu uz zvuke narodne muzike (VIDEO) (FOTO)

I ovog leta, Palma odmor provodi u Paraliji, gde se opustio uz zvuke harmonike, violine i poznate narodne melodije

  • 17

Dragan Marković Palma,predsednik Skupštine grada Jagodine i stranke Jedinstvena Srbija, već četvrtu godinu zaredom ima svoju kancelariju u grčkom letovalištu Paralija, koja pomaže građanima Srbije kada naiđu na neki problem tokom letovanja.

Pokvaren auto na auto-putu u Grčkoj i niko ne žele da vam pomogne: Nema problema, stiže Palma (FOTO)

Poznat kao ljubitelj narodne muzike, ali i dobrog provoda on je za naše građane koji odmaraju u ovom popularnom letovalištu organizovao zabavu tako što je doveo jedan orkestar iz Srbije, pa se grčkom plažom zaigralo veliko srpsko kolo.

Veliki broj turista iz Srbije i okolnih zemalja se okupio pored Markovića.

Veliki broj turista iz Srbije i okolnih zemalja se okupio pored Markovića-Foto: Palma Plus

- Poštovani turisti iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Makedonije i ostalih zemalja. Ovde se ne bavimo politikom. Danas smo svi turisti isti. Pošto najviše turista ima iz Srbije doveli smo jedan srpski orkestar i da ne zaboravite ovo letovanje nikada. Ja sam se uvek borio za srpsku tradiciju i za porodicu - rekao je on okupljenima.

Ako je UNESKO uvrstio srpsko kolo u svetsku nematerijalnu kulturnu baštinu, onda i mi moramo da čuvamo tu našu tradiciju-Foto: Palma Plus

- Ako je UNESKO uvrstio srpsko kolo u svetsku nematerijalnu kulturnu baštinu, onda i mi moramo da čuvamo tu našu tradiciju i nikada to ne smemo da zaboravimo. Ja se razlikujem od drugih. Ja volim gužvu i narod i uvek sam sa narodom i siguran sam da je Grčka najbolja destinacija za srpske turiste - rekao je Marković obraćajući se prisutnim turistima.

Nakon toga se u moru Paralije odigralo veliko srpsko kolo, najveće tog tipa u istoriji i kao što je sam harmonikaš Novica Nikolić Patalo rekao.

Svuda sam svirao i na svim kontinentima, ali prvi put sa harmonikom u moru-Foto: Palma Plus

- Svuda sam svirao i na svim kontinentima, ali prvi put sa harmonikom u moru - izjavio je muzičar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA