≫ 

Na Kosovo stiže 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde Tenesija: Šta će im biti zadatak?

Ovo je najveće raspoređivanje vojnika vojske Tenesija od 2010. godine

  • 35

Preko 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde vojske Tenesija biće razmešteno na Kosovo u septembru. Podrška mirovnim snagama NATO-u, odnosno KFOR-u biće tokom 11 meseci, potvrđeno je iz Vojnog odeljenja Vlade Tenesija.

Postoji potencijal za nemire, ali NATO ima dovoljno vojnika: Komandant KFOR-a o situaciji na Kosovu

Osim na Kosovu, vojnici američke garde biće raspoređeni u Ukrajini i Poljskoj i biće ih blizu 1.200. Ovo je najveće raspoređivanje vojnika vojske Tenesija od 2010. godine, dodaje se u saopštenju.

Bataljon koji će da boravi u misiji na Kosovu inače vrši vazdušno kretanje, sprovodi vazdušne napade i evakuaciju u slučaju vazdušnih nesreća, pojašnjavaju.

- Sjedinjene Države i NATO su posvećeni stabilizaciji ove zemlje, a Nacionalna garda Tenesija je tokom godina rasporedila brojne jedinice i osoblje kako bi pomogla u očuvanju mira - rekao je general major, Maks Heston (Max Haston).

- Vojska Sjedinjenih Država zadržala je prisustvo na Kosovu više od 20 godina, a poslednjih nekoliko godina ovim snagama stabilnosti komandovala je Nacionalna garda - dodao je.

Sedište bataljona je u Nešvilu, sa ograncima u Džeksonu, Nešvilu i Luivilu.

VIDEO: Rusi predstavili najnovije nuklearno naoružanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    1. avgust 2018 | 18:43

    Američki vojnici na teritoriji Srbije bez(?) saglasnosti iste, svaka bi normalna zemlja tretirala kao invaziju i ugrožavanje suvereniteta jedne zemlje, a kod nas o tome pišu novine, umesto da vrh vlasti štiti suverenitet... cirkus!

  • Realno

    1. avgust 2018 | 17:53

    Samo dodjite ostalo nam je još neuništenih strela taman da to potrošimo....

  • Jaja

    1. avgust 2018 | 19:02

    Ocekujem da mi ostavite komentar koji sam poslao nista lose nisam ni napisao ni uradio samo razmisljam kao svaki pravi SRBIN !!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA