≫ 

Zemlje Balkana treba da brinu zbog najave "velike Albanije": Ministar odbrane uputio zahtev međunarodnoj zajednici

- Niko ne treba da se zavarava da će se "velika Albanija" zaustaviti, ili da bi se zaustavila, samo na teritoriji Srbije -  rekao je Vulin

  • 34

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da najava ukidanja granice između Albanije i Kosova govori o teritorijalnim pretenzijama Albanije prema delu srpske teritorije, pri čemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.

Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa: Đurić odgovorio Tirani

- Opasnost od velike Albanije je ono što destabilizuje čitav region - rekao je Vulin komentaričuući izjavu albanskog ministra dijaspore da će granica između Albanije i Kosova biti ukinuta početkom sledeće godine.

Kaže, međutim, da niko ne treba da se zavarava da će se "velika Albanija" zaustaviti, ili da bi se zaustavila, samo na teritoriji Srbije.

- Sve zemlje na Balkanu imaju razloga da brinu zbog takvog ponašanja -  rekao je Vulin.

Rekao je i da očekuje od međunarodne zajednice da jasno stavi do znanja predstavnicima Albanije da ideja o "velikoj Albaniji" nije prihvatljiva.

- Mi ćemo, naravno, pažljivo pratiti razvoj situacije i spremni smo uvek da zaštitimo svoju teritoriju i svoj narod, bez obzira gde on živi, ali se zaista nadamo da niko neće pokušati da "veliku Albaniju" zaista i sprovede - poručio je Vulin.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA