≫ 

Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog mogućih nemira na Kosovu

Bezbednosne službe pojačale su svoje aktivnosti kako bi se predupredili navodni planovi vlasti u Prištini da izazovu tenzije

  • 36

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu “Večernje novosti”.

Vozila sa naoružanim američkim vojnicima stoje na prilazu Gazivodama: Evo šta se sada dešava na Kosovu (FOTO)

“Novosti” dodaju i da su bezbednosne službe pojačale svoje aktivnosti kako bi se predupredili navodni planovi vlasti u Prištini da izazovu nemire u, ali i delovanje pojedinih krugova u Srbiji koji, kako se navodi, lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra.

VIDEO: KFOR pod punim naoružanjem stoji na prilazu Gazivodama

Juče je zasedao Savet za nacionalnu bezbednost posle koga je direktor kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio da je Srbija "sistemski oslabljena lažnim optužbama za scenarije protiv svog naroda na Kosovu", koje su, kako kaže, izgovarali razni politički i verski predstavnici.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naveo je i da se od organa bezbednosti očekuje pojačano delovanje jer je u pitanju, kako kaže, "deo organizovanog scenarija u koji su umešane i strane službe".

Meštani tvrde da je situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros mirna i bar se na ulicama ne može primetiti nikakva napetost.

Jedinice Kfora su, kako kaže, i dalje na jezeru Gazivode, a iz te vojne misije navode da je reč o redovnim aktivnostima koje nemaju nikakve veze sa navodnim planiranim zauzimanjem tog jezera od strane vlasti u Prištini.

VIDEO: KFOR izvodi vežbe, konvoj vozila prolazi kroz Kosovo

VIDEO: Eksperimentalno gađanje "PASARS"

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbaler

    5. avgust 2018 | 16:44

    Savet za nacionalnu bezbednost posle koga je direktor kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio da je Srbija "sistemski oslabljena lažnim optužbama za scenarije protiv svog naroda na Kosovu", koje su, kako kaže, izgovarali razni politički i verski predstavnici.VS treba da služi svom narodu.

  • Nikola

    5. avgust 2018 | 11:34

    Ozbiljna zemlja povlaci ozbiljne poteze.

  • Milan Savić

    5. avgust 2018 | 22:13

    Prevencije radi, svašta može šiptarima da padne na pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA