≫ 

Još 50 vojnika napustilo Kosovske bezbednosne snage

Šalja kaže da još nije doneta nikakva odluka o tim zahtevima, jer se, kako navodi, oni razmatraju "u skladu sa predviđenim procedurama, za koje je potrebno 6 meseci

  • 16

Ministar u kosovskoj vladi Rustem Beriša izjavio je da 51 pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti želi da napusti tu instituciju, što svedoči o tome da broj srpskih pripadnika koji nameravaju da napuste KBS raste.

Srbi se dozvali pameti: Još desetorica njih napustili su Kosovske snage bezbednosti

U izjavi za Indeksonline, međutim, portparol MKBS-a Ibrahim Šalja, iako je potvrdio izjavu svog šefa, ne navodi tačne podatke o ovom pitanju.

- Mogu da potvrdim ovu izjavu ministra da je 51 pripadnik srpske nacionalnosti. Ali mi kao Informativna kancelarija kažemo da je broj srpskih pripadnika koji su podneli zahtev za napuštanje KBS-a oko 50 - rekao je Šalja.

Pripadnici srpske nacionalsnoti najčešće podnose zahtev za napuštanje KBS navodeći da ne mogu da izdrže spoljne pritiske, a Šalja kaže da još nije doneta nikakva odluka o tim zahtevima, jer se, kako navodi, oni razmatraju "u skladu sa predviđenim procedurama, za koje je potrebno 6 meseci".

VIDEO: KFOR pod punim naoružanjem stoji na prilazu Gazivodama

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbaler

    5. avgust 2018 | 21:10

    Mogu da potvrdim ovu izjavu ministra da je 51 pripadnik srpske nacionalnosti. Ali mi kao Informativna kancelarija kažemo da je broj srpskih pripadnika koji su podneli zahtev za napuštanje KBS-a oko 50 %, tako i treba svii treba da izađu iz KBS.

  • Teodor

    5. avgust 2018 | 16:47

    Naravno da Srbi ne treba da ucestvuju u Kosovskom snagama bezbednosti. Ne treba ni u vladi Kosova. Ni u bolnicama i skolama ne treba da rade. Nek uopste ne rade a nek im Srbija platu salje.

  • mihailovic

    5. avgust 2018 | 13:14

    NISU KOSOVSKE. VEC NELEGALNE OVK ALBANSKE ORUZANE BANDE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA