Stefanović: Hrvatska nema snage da se suoči sa istorijskim činjenicama

On smatra da ponašanje vlasti Hrvatske šalje jasnu poruku da u toj zemlji Srbi nisu dobrodošli

  • 19

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je danas da Hrvatska i njeno državno rukovodstvo još nemaju snage da se suoče sa istorijskim činjenicama, a da je nejasno zašta je kriv Aleksandar Vučić, sem što kao predsednik štiti svoj narod.

Stefanović je u saopštenju ukazao da je Hrvatska nespremna da se suoči sa istorijskim činjenicama.

Vučić na obležavanju dana stradanja i pogrona Srba u "Oluji" Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Očigledno je da Hrvatska i njeno državno rukovodstvo još nemaju snage da se suoče sa istorijskim činjenicama, poput one da su bili deo nacističkog pakta u Drugom svetskom ratu i da su bili jedina nacistička tvorevina u svetu koja je imala posebne logore smrti za decu.

Oluja je nastavak politike istrebljenja Srba: Autorski tekst predsednika Vučića povodom godišnjice pogroma

Nespremnost da se osudi nacistički režim poglavnika Pavelića i stalno relativizovanje i umanjivanje broja žrtava srpskog naroda koji je živeo u tzv. NDH, potvrđuju da hrvatsko rukovodstvo ima da pređe još dug put da bi istinski prihvatilo evropske i civilizacijske vrednosti i umelo da pogne glave pred ubijenima u Jasenovcu, Sisku, Gradišci i još mnogi drugim mestima.

Hrvatska "proslavila" dan kada je iz svoje zemlje proterale 250.000 Srba Foto: AP/Tanjug

Danas je posebno neshvatljiva proslava ubijanja 2.000 državljana Hrvatske, koji su stradali tokom akcije"Oluja" jer su bili Srbi i etničko čišćenje 250.000 Srba te 1995. godine.

Ovakvo ponašanje vlasti Hrvatske šalje jasnu poruku da u toj zemlji Srbi nisu dobrodošli, da će zločini počinjeni nad njima zauvek ostati neistraženi, a da o povratku na svoja ognjišta proterani Krajišnici mogu samo da sanjaju.

Na kraju ostaje nejasno za šta je kriv Aleksandar Vučić?

Kriv jer ima dužnost kao predsednik Srbije da štiti svoj narod, ma gde živeo? Kriv zbog poruke da se ovakvi zločini nad Srbima više nigde neće tolerisati? Kriv zbog toga što sme da traži pravdu za ljude koji su stradali od noževa i maljeva, ali i one na traktorima, pobijene bombardovanjem na Petrovačkoj cesti?

Prognani i ubijeni zaslužuju pravdu Foto: Tanjug/VLADIMIR DIMITRIJEVIC

Verovatno je nekima iz Hrvatske bilo lepše dok se ta pitanja nisu postavljala i dok su srpski predsednici išli u goste na letovanja i prijatne razgovore o plažama i vinu. Srpskom narodu svakako nije.

Dužnost predsednika Srbije je da se bori i za život, i za čast svog naroda, a ko imalo poznaje Aleksandra Vučića dobro zna da mu je ta borba važnija od svega drugog - poručio je Nebojša Stefanović, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    5. avgust 2018 | 18:49

    Vucic ce uvek braniti Srbiju i Srbe,po svaku cenu!

  • Viktorija Vikica

    5. avgust 2018 | 18:51

    Odlično oni znaju kakva su zlodela učinila našem narodu. Svaka čast našem predsedniku za sve lepe reči i podršku koju je uputio porodicama nastradalih.

  • WILSON

    5. avgust 2018 | 18:59

    Naš Predsednik im je kriv samo zato što je SRBIN!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA