Finalni deo pregovora doneće priznanje Kosova i članstvo u UN: Veselji tvrdi da je to zajednička agenda Prištine, SAD i EU

Kosovo će ući u UN, NATO i EU sa granicama svoje nezavisnosti - istakao je Veselji

  • 40

Odluke nezavisnog i suverenog Kosova su jasne - ni pod kojim okolnostima podela Kosovo neće biti tema dijaloga, izjavio je predsednik kosovske Skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji za Koha Ditore, odgovarajući na pisanje medija o dijalogu između Kosova i Srbije i mogućnosti podele Kosova.

Haradinaj besan: Samo Putinu odgovara promena granica

- Kosovo će učestvovati u dijalogu, tako da finalni deo pregovora proizvede međunarodno obavezujući sporazum, koji će doneti priznanje Kosova, mesto u UN. To je naša zajednička agenda sa SAD i EU. Neće biti nikakve podele Kosova. Nećemo razgovarati o ovom pitanju - rekao je Veselji.

Kadri Veselji - Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, podela Kosova je jedna od starih pretenzija Srbije, koje su jednom za svagda završene 1999.godine.

- Kosova nema ništa da da. Kosovo je nezavisna i suverena država, i teritorijalna celovitost je nepovrediva. Kosovo će ući u UN, NATO i EU sa granicama svoje nezavisnosti - istakao je Veselji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    6. avgust 2018 | 12:24

    A da li se pita i Srbija nešto?

  • micika

    6. avgust 2018 | 12:25

    Krajnje je vreme da Srbija dobije punu podršku Rusije, koja treba što pre da se uključi u dijalog.

  • Petar

    6. avgust 2018 | 12:21

    To oni po onoj narodnoj,sto je babi milo.Nisam bas ubedjen da ce tako biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA