Uoči 70 godina diplomatskih odnosa: Jačanje dijaloga i međusobnih poseta sa Severnom Korejom (FOTO)

Na sastanku Dačića i ambasadora Rija, koji je akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije, konstatovano je da u bilateralnim odnosima Republike Srbije i DNR Koreje nema otvorenih pitanja i ukazano je na dugotrajno prijateljstvo dve zemlje

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ambasador Demokratske Narodne Republike Koreje (što je oficijalni naziv za Severnu Koreju) Ri Pjong Du (Ri Pyong Du), danas su, tokom sastanka, ukazali na potrebu jačanja političkog dijaloga i razgovarali o mogućnosti realizacije međusobnih poseta.

Koja to bolja vremena mogu da dođu da Ðakovica postane srpska: Dačić o trenutku za rešavanje problema Kosova

Na sastanku Dačića i ambasadora Rija, koji je akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije, konstatovano je da u bilateralnim odnosima Republike Srbije i DNR Koreje nema otvorenih pitanja i ukazano je na dugotrajno prijateljstvo dve zemlje koje ove godine obeležavaju 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar Dačić ponovio je stav Republike Srbije u prilog denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima involviranih strana.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

Pored toga, sa naše strane je pozdravljeno održavanje istorijskog samita između Sjedinjenih Američkih Država i DNR Koreje u Singapuru 12. juna, uz nadu da će pozitivan trend u cilju postizanja trajnog mira na Korejskom poluostrvu biti nastavljen i ubuduće.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između Demokratske Narodne Republike Koreje i Republike Srbije, podsetivši na tradicionalno prijateljske višedecenijske odnose dve zemlje, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA