Dačić priznao da rusko ministarstvo ima najlepšu portparolku, a evo šta je Zaharova rekla o festivalu u Guči (VIDEO)

Ivica Dačić primetio je da druga ministarstva spoljnih poslova u svetu nemaju ovakvog predstavnika za štampu, tako da "blago štampi", dodao je on

  • 8

Ivica Dačić doveo je na 58. Dragačevski Sabor trubača portparolku ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Mariju Zaharovu, koju je na konferenciji za medije najavio kao "mega zvezdu" na prostoru Srbije.

NATO lobistkinja i Putinova čelična dama u klinču: Zaharova rekla tri NE o Kosovu, Milićeva odmah odreagovala na Tviteru

- Nisam u Srbiji prvi put, ali jesam samostalno i srećna sam što sam na ovakvoj manifestaciji - rekla je ona pre nego što su se kamere upalile, a u svom obraćanju novinarima povela se i priča o uticaju Moskve na Balkan.

Kako je istakla, "stalno sluša o ruskoj propagandi ovde u Srbiji, da nagovaraju, prave poteze preko svojih medija, a ovde nema nijednog ruskog mikrofona".

- Nemojte da verujete u ono što ćete čuti o destruktivnom uticaju Moskve u informacionoj sferi - objasnila je jedna od omiljenih Putinovih saradnica.

Maša je istakla da joj je iz dva razloga zanimljivo što se nalazi na festivalu trube.

Foto: Mateja Beljan

- Ovo nije mesto blizu Beograda, tokom ovih sat i po vremena vožnje sam imala priliku da vidim takvu Srbiju, kakvu nisam imala priliku da vidim, pravu Srbiju. Nisam je videla kao u filmu, na web stranicama, preko fotografija... videla sam živu Srbiju, sa prijateljima, ljudima, prirodom, arhitekturom i svim ostalo.

- A drugo, važno za mene je da vidim i osećam kulturu. Činjenica je da kultura može da ujedinjuje, a pogledajte koliko regionalnih sukoba postoji u svetu, regionalnih koji se pretvaraju u globalne, iz neaktivne faze se pretvore u prave požare i ratove. A u osnovi svega toga nisu samo borba za uticaj, novac, vlast, nego upravo pravi okidač jesu različitost i raznolikost u kulturama ljudi - rekla je ona i dodala da joj je inetresantno da vidi kada kultura ujedinjuje ljude u ovoj maloj varošici.

Ipak, priznala je da je iznenađena veličinom festivala, šatora, automobila i broja stranaca...

Foto: Telegraf

Dačić je rekao da je dolaskom Zaharove u Guču on nastavio svoj doprinos u afirmaciji festivala širom naših prostora, među glumcima, ambasadorima i ostalima koje je imao prilike da ugosti na Saboru.

- Moj najdraži gost je Marija i želim da se ovde lepo provede - zaključio je Dačić i dodao da je ona svetski poznata i van naših granica, da je veliki je prijatelj Srbije i da nije primetio da druga ministarstva spoljnih poslova u svetu imaju ovakvog predstavnika za štampu, tako da "blago štampi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    10. avgust 2018 | 23:39

    Zena je bas lepa i zna svoj posao. Respekt

  • goran

    10. avgust 2018 | 22:01

    Pa da li je ovo glavna vest vec danima. Dacic i Guca. Kako Vas nije sramota vise ? Nemoj da pravite budalastinu . Ispade starleta ova gospodja pored Dacica. Pa zato nas niko neshvata ozbiljno. Dacicu ako ti je dosadno vodi svoju zenu i pravi bahanalije po Guci. Presednice Vucicu reaguj na ovaj cirkus. Sramota sta se radi. Vi se borite za opstanak a Dacic i ostali na Guci. Svaka cast saboru teubaca i treba da se odrzava ali pojedinci nisu normalni.

  • Neka je pita

    10. avgust 2018 | 23:14

    Šta misli o Kosovu, nema ih nigde u poslednje vreme?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA