≫ 

Hrvatskom novinaru pretili smrću zbog emisije o proslavi Oluje: Kleli se da će ga upucati u potiljak

Uz direktnu pretnju poslali su mu i red vožnje autobuske linije kojom je godinama unazad putovao u posetu porodici

  • 4

Hrvatski novinar Domagoj Zovak, urednik satirične emisije Njuz Bar Prajm Tajm, dobio je pretnje smrću preko društvenih mreža nakon poslednje epizode emisije, koja se bavila obeležavanjem godišnjice Oluje u Hrvatskoj.

Nakon te epizode koja se emituje i na N1, Zovaku je putem Fejsbuka poručeno: "I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se".

Postoje ograničenja u pogledu onoga na šta ćemo pristati: Šta je za SAD "prihvatljivo" rešenje kosovskog problema? (VIDEO)

Zovak je s istog profila i pre dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o pretnji smrću, a osim poruke da će "dobiti u potiljak", muškarac je Zovaku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak putovao godinama u posetu porodici.

Novinar je ceo slučaj prijavio policiji.

- Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa, da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa DORH koji ne goni one koji prete, ''jer su bili pijani i jer su branitelji'', pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio - rekao je Zovak za N1 i dodao:

- Kao Vojko Vrućina, reka san NE MOŽE.

VIDEO: Hrvatska obeležava "Oluju", zločin kojim veličaju silovanje, ubijanje i proterivanje Srba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    18. avgust 2018 | 01:11

    Nista cudno za divlji zapad, stiglo kaubojsko vrijeme, sherifa nigde na vidiku.

  • joakim

    18. avgust 2018 | 11:36

    Sad vam je moji Srbi jasno zasto se niko u Hrvatskoj nesme pobuniti protiv najezde ustastva.Dobijes pretnje protiv si drzave zato i vecina cuti.To je propagandna masinerija preuzeta od komunista ili si za mene ili te nema. Najbolje prodjes ako cutis ili duvas u istu tikvu.Srbi su samo dobri koji ruze sve sto je srpsko.Odmah dobijaju publicitet u medijama.Nazalost to su isto preuzeli Muslimani i Albanci cast izuzetcima.

  • slađa

    18. avgust 2018 | 13:26

    Dođi u Beograd,Bar dok država Hrvatska ne uspostavi mehanizme koji bi sprečili ovakve pretnje novinarima, nezavisno od tema koje obrađuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA