"Da se sjurimo s vojskom i policijom i oteramo sve Šiptare": Šešelj opet zvecka oružjem, priziva rat i krvoproliće na Kosovu

- Dok čekamo da NATO ode i tamo se sjurimo, treba pod čvrstom srpskom kontrolom da zadržimo bar deo Kosova - napisao je Šešelj na Tviteru

  • 78

Prvi čovek Srpske radikalne stranke, Vojslav Šešelj, poznat je po uvredama, neodmerenim izjavama i zapaljivoj retorici kojom često poziva na rat, nemire i krvoproliće.

Skandalozan tvit Šešelja povodom smrti Kofija Anana: Lider radikala brutalnom porukom zapalio internet (FOTO)

Cirkus koji radikali prave, što u skupštinskim klupama, što na društvenim mrežama, nema granice, a lider radikala danas je otišao korak dalje, te je na svom tviter nalogu počeo da "zvecka oružjem" i poziva na rat kojim bi "rešili kosovsko pitanje".

- Da bismo oslobodili Kosovo i Metohiju, moramo jakim vojnim i policijskim snagama da oteramo sve Šiptare koji ne priznaju srpsku državu. To ne možemo kad je NATO tamo. Dok čekamo da NATO ode i tamo se sjurimo, treba pod čvrstom srpskom kontrolom da zadržimo bar deo Kosova - napisao je on.

On se potom nadovezao drugom porukom u vezi sa razgraničenjem i rekao da o tome "nema reči".

VIDEO: KFOR izvodi vežbe, konvoj vozila prolazi kroz Kosovo

- Nećemo nikakvo razgraničenje s Albancima.Mi Srbi treba da se razgraničimo u Albaniji s Grcima, negde u pojasu Drača. Austrougarska je stvorila Albaniju kao veštačku državu da bi sprečila Srbiji izlazak na more.Na severu Albanije je naša postojbina. Tamo je sve srpsko,i zemlja i kamen - naveo je on na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo, posle jučerašnje vesti o smrti Kofija Anana, nekadašnjeg generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Šešelj se takođe oglasio brutalnom porukom i zapalio društvene mreže i to samo nekoliko nedelja pošto je njegova stranačka koleginica, Vjerica Radeta, napravila pravu buru u javnosti posle skandaloznog tvita o smrti smrt Hatidže Mehmedović iz udruženja majki Srebrenice.

VIDEO: Jeziv život Srba na Kosovu - Albanci ih KAMENOVALI jer slave slavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sole

    20. avgust 2018 | 00:37

    moze ali Ti,predsednik,Vulin sa svojim sinovima u prve redove vojvodo.dosta nase dece je izginulo za Karlovac,Karlobag,Viroviticu....sada je red da junastvo pokazu vasa deca sa vama na celu.

  • Knjizevnik

    19. avgust 2018 | 17:56

    Ima on svojih ispada u politici ali jedno mu se ne moze osporiti, hrabrost! Svakako da nije od onih sto Kosovo daju "na tacni" jer je Kosovo istima problem.

  • SasaV

    19. avgust 2018 | 17:57

    Seselj govori sto svi mi potajno mislimo. Dve Jugoslavije su srbi krvavo platili a siptari su uvek bili na suprotnoj strani i sad bi trebalo dati im drzavu? Zato sto ih Tito naselio iz albanije ili zato sto svaka porodica ima desetoro dece. KiM je Srbija a oni mogu biti ili lojalni gradjani i postovati drzavu u kojoj zive ili proterati....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA