Strani mediji: Zahvaljujući Vučićevoj spoljnoj politici Srbija je uspela što nijedna druga država nije

U analizi se posebno osvrće na pitanje Kosova i zemalja koje nisu priznale jednostranu nezavisnost

  • 58

Srbija je jedina zemlja na svetu koja ima bliske odnose sa gotovo svim državama, prenosi portal Balkanist i zaključuje da je politika predsednika Aleksandra Vučića odgovorna za to.

RS, Srbija, četiri opštine Kosova - evo kako Dodik vidi rešenje razgraničenja: To ne znači da ćemo staviti bodljikave žice na naše ograde

U analizi, ovaj portal poredi zemlje koje su priznale Kosovo kao samostalnu državu i one koje su podržale nezavisnost Palestine, što je jasno prikazano na mapi.

Podsetimo, Palestina je jedna od država koja nije priznala nezavisnost Kosova, a razlog tome su i veoma bliski odnosi sa Srbijom, koje neguju isto kao i Izrael.

Srbija je, kako piše portal, jedina država na svetu koja neguje prijateljske odnose sa gotovo svim zemljama, od Palestine i Izraele, Rusije i SAD, najbližim saveznikom Kine u Evropi, glavnim saveznikom turskog predsednika Erdogana, EU, NATO, Severnom Korejom i čitavim nesvrstanim svetom.

Zaključak je da je upravo politika Aleksandra Vučića zaslužna za to i da je on tokom svog mandata uspeo da postigne ono što nije nijedan njegov prethofnik.

- Možete reći šta hoćete, ali je srpska diplomatija pod Vučićem maestralna - navela je urednica portala Balkanist.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nedjo

    19. avgust 2018 | 13:48

    Jedini koji se iskreno zalagao i koji se uporno bori za spas Srba na Kosovu

  • Mane

    19. avgust 2018 | 16:55

    Ovo je najbolji nacin da se Srbija predstavi u svetu u pravom svetlu i da promeni misljenja onih koji su naseli na negativnu propagandu, koja je vodjena protiv Srbije od sankcija, bombardovanja, pa i kasnije .

  • Алхемичар

    19. avgust 2018 | 21:07

    Спољна политика државе Србије даје резултате, верујем да ће још држава повући признање Косова.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA