U Prištini počeli da se pripremaju za "crtanje" granice sa Srbijom

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije

  • 46

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije", preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.

Ovo je najslabija tačka Prištine: Dva ključna razloga zašto Albanci kidišu na Gazivode

- Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda - rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

- Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi  - kažu analitičari.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    20. avgust 2018 | 12:24

    JUZNA SRBIJA KOSOVO I METOHIJA SE MORA OSLOBODITI VOJNOM SILOM RUSKO-SRPSKE VOJSKE U VOJNOM SAVEZU SA RUSIJOM !

  • mihailovic

    20. avgust 2018 | 18:21

    NAJVAZNIJE JE DA SRBIJA NISTA NE POTPISE U BRISELU,PROGLASI ZAPDANU OKUPACIJU JUZNE SRBIJE,UDJE U VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM,RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI I U UN ZAJEDNO SA RUSIJOM ZAHTEVATI U UN DA OKUPATOR BEZUSLOVNO NAPUSTI JUZNU SRBIJU ISKLJUCIVO SA LAKIM NAORUZANJEM I U ROKU OD 7 DANA A POD STALNOM PRETNJOM ULASKA RUSKO SRPSKIH SNAGA I OBRACUN SA OKUPATOROM I ALBANSKIM TERORISTIMA SAMO NA OVAJ NACIN SE CUVA JUZNA SRBIJA KOSOVO I METOHIJA!

  • Ceca

    20. avgust 2018 | 18:52

    Priština ponovo podvaljuje neke sporazume i razne demarkacije Beogradu, mada sumnjam da će im to proći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA