Šta to iz Južne Koreje stiže u Srbiju: Ambasador sa Vučićem o inicijativima za ulaganje čija realizacija uskoro očekuje (FOTO)

Predsednik Vučić je rekao da je Republika Koreja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva i da njihove kompanije ne donose samo nova radna mesta, već i prenose iskustvo i radne navike

  • 25

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Deđonga Jua i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Makron pozvao Vučića u Pariz 11. novembra: Traži se rešenje za Kosovo?

Predsednik Vučić i ambasador Ju su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju.

Ambasador Ju je istakao da sve više korejskih kompanija uviđa veoma dobre mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja, kao i da kancelarija KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza) daje snažan podsticaj ekonomskim odnosima.

Vučić i ambasador Koreje - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naveo i postojeće konkretne inicijative za ulaganje, čija se realizacija uskoro očekuje.

Predsednik Vučić je rekao da je Republika Koreja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva i da njihove kompanije ne donose samo nova radna mesta, već i prenose iskustvo i radne navike.

Vučić i ambasador Koreje - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je izrazio nadu da će se u Republici Koreji više znati o našoj zemlji, kako bi pobudili interesovanje ne samo mogućih investitora, nego i turista, s obzirom na to da godišnje skoro 20 miliona stanovnika te zemlje putuje u inostranstvo.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima "pametnih gradova", elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Vučić i ambasador Koreje - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Ju je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada.

On je preneo podršku svoje zemlje evropskim integracijama Srbije i dijalogu kao načinu pronalaženja rešenja za itanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će ambasador Ju i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA