Fondacija Dragice Nikolić u prethodnoj godini dobila 157 miliona dinara: Donatori i dalje nepoznati, niko ne zna odakle pristiže novac

- To je ozbiljna suma za ove naše siromašne uslove i tim pre je potrebna ta transparentnost - rekao je Vladimir Goati iz Transparentnosti

  • 11

Fondacija "Dragica Nikolić", koju vodi supruga bivšeg predsednika Srbije u 2017. godini dobila je čak 157 miliona dinara na ime donacija, pokazao je najnoviji finansijski izveštaj objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, a imena donatora i dalje nisu poznata.

Ne volim da neko ko nije naprednjak soli pamet našoj stranci: Mihajlović ima poruku za koalicione partnere

Fondacija supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na ime poslovnih prihoda dobila je prošle godine čak 21,3 miliona dinara više u odnosu na 2016, kada su prihodovali 135,8 miliona dinara.

Vladimir Goati iz Transparentnosti Srbija kaže da je neophodno da Nikolićeva otkrije imena svojih darodavaca, a naročito kad se uzmu u obzir brojke kojima barata njena fondacija.

- To je ozbiljna suma za ove naše siromašne uslove i tim pre je potrebna ta transparentnost o kojoj govorim, a kojom bi se eliminisale sve moguće sumnje i pretpostavke. Građani treba da znaju od koga, u kom smeru, ka kome idu određeni novčani tokovi, to je u svakoj demokratskoj zemlji jedan od prvih uslova opšteg poverenja ljudi iz politike i građana - dodaje Goati.

Dragica i Tomislav Nikolić-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nikolićeva je prošle godine na jednom skupu otkrila da je njena fondacija do sada dobila i donirala oko 10 miliona evra.

- Nemamo izdvojeno tačnu sumu, ali prešli smo 10 miliona evra za četiri godine postojanja fondacije, koje smo sakupili i podelili do dinara - rekla je ona, kao i da na troškove fondacije troše daleko manje od zakonom određenih 30 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    21. avgust 2018 | 15:11

    Meni je vaznije da se TRANSPARENTNO objavi gde je otisao novac! Mi i dalje SMS porukama lecimo decu...

  • Licemerka

    21. avgust 2018 | 17:30

    Ako su posteni neka oboje UDJU u crkvu i pred Bogom se zakunu, da novac nisu koristili u privatne svrhe. Vernici su, koliko znam.

  • Лепа Шојић

    21. avgust 2018 | 14:56

    Није ни битно одакле стижу, већ где одлазе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA