≫ 

Haradinaj udario na Tačija: Nema mandat da pregovara o granicama

- Ako predsednik nema poverenje i podršku građana, nijedna parlamentarna grupa ili stranka koju on predstavlja ga neće podržati - rekao je Ramuš Haradinaj

  • 42

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je danas da predsednik Hašim Tači nema ovlašćenja da zastupa Kosovo u dijalogu i da otvori teme vezane za korekciju granice.

Albanci se uplašili srpskih "migova": Evo kako su prištinski mediji preneli današnji probni let naših borbenih aviona

On je, kako je objasnio, dao poverenje Tačiju da predstavlja državu u dijalogu samo da bi "izdejstvovao priznanje Srbije za Kosovo".

- Jedno je dati predsedniku da predstavlja zemlju u procesu dobijanja priznanja nezavisnosti, granica i teritorija. Ali ako predsednik nema poverenje i podršku građana, nijedna parlamentarna grupa ili stranka koju on predstavlja ga neće podržati - rekao je Haradinaj.

Komentarišući napade pojedinih političkih predstavnika na Vladu Kosovu, Haradinaj je rekao da je u pitanju vrlo "slaba" opozicija koja nema hrabrosti da preuzme odgovornost za svoje postupke i tvrdnje.

VIDEO: Delije iz Crne Gore organizovale humanitarni koncert "Kotor za Kosmet"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA