≫ 

Hoće da "jurišaju na Đakovicu i Kačanik", ali nas napadaju kad spomenemo vraćanje vojnog roka: Vučić oštro odgovorio na napade opozicije (VIDEO)

- Na svakodnevne kritike kako "hoćemo da izdamo Kosovo" ja ih pitam "Jesam li ja dao Kosovo ili vi" - rekao je predsednik Srbije

  • 74

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je kako je u danu kada je prikazivana moć Vojske Srbije, poletanjem migova sa aerodroma u Batajnici, počela orkestrirana kampanja protiv države od strane nekih nekih opozicionih predstavnika, a sve to zbog priče o mogućem vraćanju obaveze služenja vojnog roka.

Posle analize stručnjaka pada odluka o eventualnom vraćanju vojnog roka: Evo na šta se sada čeka (VIDEO)

- To rade isti oni koji organizuju maloletničke kampove. Onda vidite kako deo medija sve to brani, pa kaže da ima i u Americi i Australiji. Ima naravno, ali uz licencu države - poručio je on.

Predsednik je rekao da uz sve to trpi svakodnevne kritike kako "hoćemo da izdamo Kosovo".

- Jesam li ja dao Kosovo ili vi, ko je dao presudu Albancima Međunardonog suda, ko je izmestio priču iz Ujedninjenih nacija? Toliko mi je savest čista, da ja nemam problem sa tim optužbama. Oni koji poručuju da će "jurišati na Đakovicu i Kačanik" napadaju nas koji spominjemo eventualno vraćanje vojnog roka. Hoće da jurišaju, a neće vojni rok - poručio je predsednik.

On je rekao da bez obzira na to šta pojedini političari u Srbiji govore, nikoga ne želi da plaše ovom pričom o mogućem vraćanju vojnog roka i da ne želi da građani misle da zbog toga moraju da beže iz zemlje.

- Ne treba niko u Srbiji da se uplaši 90 dana učenja odgovornosti. Mislim da je to važna i dobra ideja, ali neću se prema tome odnositi na jadan način kao oni koji nemaju veze ni sa strukom, ni znanja o vojsci -rekao je Vučić.

Ne treba niko u Srbiji da se uplaši 90 dana učenja odgovornosti, ali vraćanje vojnog roka je još u fazi pregovora-Foto: Printscreen

On je objasnio da zna stanje u vojsci, i da 2021. ili 2022. godine "mi više nećemo imati pilote ili nekog da nam vozi tenkove u budućnosti.

Kako je kazao, cifra od 700 miliona evra za uvođenje vojnog roka nije tačna i da ukoliko bi sve trajalo tri meseca,  suma bi iznosila oko 90 miliona, a ako bi bilo šest onda oko 120 miliona, ali da će se analiza raditi šest-sedam meseci.

Govor na Kosovu 9. septembra najvažniji u životu

Uoči odlaska na Kosovo i Metohiju, 9. septembra, predsednik Vučić je rekao kako misli da mu je to najvažnija poseta u životu.

- Mislim da ću već 8. uveče ući na Kosovo, a detalje još uvek ne znam ni ja. Postoji mnogo predloga o tome šta ćemo obići. Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće. Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a odlučiće se gde ću ga držati, u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku - objasnio je on i dodao da mu je motiv rezultat u budućnosti.

- Govor na KiM biće za mene jedan od najvažnijih u životu  - poručio je i dodao da će meriti svaku reč u centralnom obraćanju da ne bi bila shvaćena na pogrešan način.

- Kao i pre par godina kada sam govorio o potrebi reformi, to će biti važno, a vide se rezultati danas. U veoma kratkom vremenu rezultate videće u vojsci, policiji, obrazovanju i zdravstvu - kazao je on.

Moj stav o rešenju kosovskog problema je realan, ozbiljan i odgovoran, a kakvi će biti stavovi drugih videćemo-Foto: Tanjug/AP

Podsetio je da su kritičari najpre govorili da nešto sam želi da reši, da potpiše bez građana, a kada je rekao da neće sam, jer se radi o pitanju naše budućnosti, koje mora na referendum, od njih stižu nove kritike.

- Šta god da predložim, glavna krilatica protivnika je ''biće protiv'', makar i protiv svoje zemlje - objasnio je on.

Rekao je da mu je mirna i čista savest i da je i crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakvo je pravo stanje na KiM, šta možemo, a šta ne.

- Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih videćemo - poručio je on.

Idem u Alpbah na Evropski forum, očekujem kandidovane teme

Predsednik Srbije je najavio da ide na Evropski forum, na kojem će učestvovati i predsednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tačim, te poručio da očekuje da vidi sve te kandidovane teme.

- Idem, već u petak u Alpbah. Tamo će biti predsednik Austrije Aleksander van der Belen, evropski komesar Johanes Han. Mislim da ćemo se videti i sa kancelarom Sebastijanom Kurcom - kazao je Vučić i dodao da će biti jedno desetak panela i susreta.

- Očekujem da vidim sve te kandidovane teme - poručio je Vučić.

Brnabić je za razliku od Vuka Jeremića moderna i obrazovana

On se osvrnuo i na okršaj između premijerke Ane Brnabić i Vuka Jeremića i rekao da je besmisleno porediti ih jer je ona, za razliku od njega jedna moderna, obrazovana žena.

Govoreći o njihovom duelu na društvenoj mreži Tviter, Vučić kaže da je to njena stvar, da je ona moderna žena i koristi mrežu, na šta on nema šta da doda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Veliki

    23. avgust 2018 | 13:37

    Ma demokratska opozicija je cutala dok je Crna Gora odlazila, dok su nam siptari Crkve palili na KiM, kad su proglasili nezavisnost, a sada bi da ratuju za KiM, a nece da idu u Vojsku?

  • Zare

    23. avgust 2018 | 13:31

    Opozicija ni sama ne zna sta hoce pa na kraju uvek ispadne smesna.

  • Sara

    23. avgust 2018 | 13:31

    To najvise i govori o kakvoj opoziciji je rec zapravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA