≫ 

Nova runda pregovora 7. septembra: Vučić i Tači oči u oči u Briselu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Visoka predstavnica će nastaviti razgovore sa dvojicom predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, uz razmatranje postizanja konkretnog napretka

  • 36

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini, sastaće se 7. septembra u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u kojem ona posreduje.

Promena u američkoj politici je ključ rešavanja kosovskog problema: Velike sile prvi put uvažavaju interese Srbije na KiM

Kako je objavljeno na sajtu Mogerinijeve, visoka predstavnica će nastaviti razgovore sa dvojicom predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, uz razmatranje postizanja konkretnog napretka, a s obzirom na prioritet koji imaju dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU i evropska perspektiva regiona.

U saopštenju se navodi da će šefica diplomatije EU nastaviti razgovore sa dvojicom predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji, a u cilju postizanja "konkretnog progresa". 

Prethodna runda visokog političkog dijaloga Vučića i Tačija održana je u Briselu 18. jula.

Tada je dogovoreno da se intenzivira rad na pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

VIDEO: Jeziv život Srba na Kosovu - Albanci ih KAMENOVALI jer slave slavu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Stanimirović

    25. avgust 2018 | 22:33

    Srbija se zalaže za postizanje kompromisa.

  • Nikola

    25. avgust 2018 | 14:08

    Strpljivo, dijalogom do kompromisnog resenja.

  • Zeka78

    25. avgust 2018 | 15:47

    Počinje odlučujuća runda pre rešavanje konačnog statusa KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA