Važan susret pred početak EU samita u Alpbahu: Vučić na sastanku sa diplomatskim vrhom Evrope (FOTO)

Domaćin sastanka, austrijski kancelar Kurc je istakao da su prioriteti Austrije, kao predsedavajuće Evropskom unijom, politika susedstva i proširenja, bezbednost i migracije

  • 24

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predstavnikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

Tači me ne voli, ni ja njega, ali pokušavamo da rešimo problem koji postoji 200 godina: Vučić pozvao međunarodnu zajednicu da pusti Srbe i Albance da sami dođu do rešenja (FOTO)

Domaćin sastanka, austrijski kancelar Kurc je istakao da su prioriteti Austrije, kao predsedavajuće Evropskom unijom, politika susedstva i proširenja, bezbednost i migracije, uz moto "Evropa koja štiti".

On je ohrabrio učesnike dijaloga da nastave razgovore i naveo da je to osnovni preduslov za pristupanje EU, naglasivši da se Austrija tokom svog predsedavanja naročito zalaže za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana.

Hašim Tači, Johanes Han, Sebastijan Kurc i Aleksandar Vučić-Foto: predsednik.rs

Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju i ceo region veoma važno da imaju podršku Austrije u naporima da se dođe do održivog rešenja i da se očuva mir.

Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju i ceo region veoma važno da imaju podršku Austrije-Foto: predsednik.rs

On je, istovremeno, zamolio austrijskog kancelara da dodatno ohrabri tamošnje investitore u njihovoj nameri da ulažu u Srbiju.

VIDEO: Dolazak Vučića u Alpbah

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paramonte

    26. avgust 2018 | 11:48

    Jedino se razgovorom mogu postici dobri rezultati.

  • Goran

    26. avgust 2018 | 11:59

    Tražimo razumevanje i podršku.

  • Una

    26. avgust 2018 | 16:24

    EU mora stati jednom zauvek na put nerealnim i iracionalnim zahtevima i ucenama kosovskih Albanaca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA