≫ 

Krajem ove nedelje se otvara Žeželjev most, stiže i Johanes Han (FOTO)

Na sastanku sa Vučićem, ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji

  • 61

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU, ambasadora Sema Fabricija, a tom prilikom je najavljeno da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj.

Vučić će na Kosovu obići mesta u kojima nijedan predsednik Srbije do sada nije bio

Tom događaju će prisustvovati i komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han.

Na sastanku sa Vučićem, ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.

Vučić i Fabrici - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić je izrazio zahvalnost EU za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o napretku procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić i Fabrici na sastanku - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

- Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24 - rekao je Vučić.

Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje EU, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.

VIDEO: Crnogorci prave neverovatan most

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA