Užasna pretnja Arifija: Ili će se cela "Preševska dolina" pripojiti Kosovu ili će Albanci nastaviti rat sa Srbijom

- Žitelji "Preševske doline" pozdravljaju ideju za pridruživanje Kosovu ali neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci - izjavio je Šćiprim Arifi

  • 35

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je danas da žitelji "Preševske doline" pozdravljaju ideju za pridruživanje Kosovu ali je i dodao da neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci.

Telefonski razgovori Vesa Mičela upućeni Beogradu i Prištini: Nada u postizanje sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja!

Arifi je za prištinske medije izjavio da su Albanci sa juga Srbije skeptični po pitanju da li je takvo rešenje moguće.

- Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom - kazao je Arifi navodeći da je za njega "pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida", prenose prištinski mediji.

Predsednik opštine Preševo je kazao i da žitelje tog mesta "brine nedostatak detalja u ideji da se Preševska dolina tokom finalizacije dijaloga Beograda i Prištine pripoji Kosovu, osim što se neformalno spominje da bi se Kosovu pripojila albanska naselja u toj opštini do autoputa prema Makedoniji, dok bi ona sa južne strane autoputa ostala u Srbiji".

Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom-Printskrin: presevo.rs

- Takvo rešenje je za mene neprihvatljivo - rekao je Arifi i dodao da je o "nastavku ratovanja sa Srbijom" govorio metaforički.

On je ocenio i da"srpski građani koji žive u Preševskoj dolini, ne treba da strahuju od mogućnosti pripajanja Kosovu", navodeći da će im na Kosovu biti zagarantovana sva prava kao ravnopravnim građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilić

    31. avgust 2018 | 09:34

    Šta drugo reći čovek predsednik opštine u Srbiji preti istoj Srbiji ratom. Korov se uništava u korenu

  • Misko

    31. avgust 2018 | 09:28

    U aps!

  • SSSS

    31. avgust 2018 | 09:40

    Moze rat...ali ovaj put da nemate pomoc pa cete videti ko kosi a ko vodu nosi...a i 99-te sta videli kako se ratuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA