Nikad nećemo prihvatiti rešenje kosovskog problema koje bi bilo ponižavajuće za naš narod: Vučić preneo jasnu poruku Denisu Kifu (FOTO) (VIDEO)

Dvojica sagovornika su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovorali o stanju dijaloga Beograda i Prištine

  • 56

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, u Predsedništvu, na Andrićevom vencu, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, kao i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu.

Telefonski razgovori Vesa Mičela upućeni Beogradu i Prištini: Nada u postizanje sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja!

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva kroz projekte nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji-FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Dvojica sagovornika su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovorali o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

- Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije-FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Video: Predsednik Vučić i britanski ambasador Denis Kif na sastanku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • era

    31. avgust 2018 | 12:41

    Srbija ne prihvata ucene

  • Dana

    31. avgust 2018 | 12:13

    Podržavam predsednika!

  • Zoran

    31. avgust 2018 | 12:13

    Srbija iz dana u dan je sve više prihvaćena u Evropi i svetu kao strateški partner,a Britanci očigledno to zanemaruju ili se prave da ne vide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA