≫ 

Tači se oglasio na Fejsbuku: Blokada puta nam uopšte ne pomaže!

- Svi se moramo suzdržati i demonstrirati minimum kulture, ljudskog razumevanja i komunikacije - napisao je Tači

  • 86

Predsednik Kosova, Hašima Tači, oglasio se povodom blokade Albanaca na putu za selo Banje na Kosovu kojima je predsednik Srbije trebalo da prođe, te ih nazvao razumljivim i opravdanim.

Napadnuti novinari Insajdera i Tanjuga tokom izveštavanja o poseti predsednika Srbije Kosovu

On je na svom Facebook profilu napisao da on u potpunosti razume reakciju građana Drenice, koji su izrazili opravdani bunt protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Međutim, u vreme kada se čine napori za mir i pomirenje, protesti i blokade puteva, nam uopšte ne pomažu - napisao je Tači.

Njegovu poruku prenosimo u celosti:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Vlada Republike Kosovo, dan pre nego što je odobrio zahtev predsednika Kosova posete Srbiji, uključujući i precizna trasa.

Ali zbog novih okolnosti i sigurnosti građana i srpske delegacije, danas je Vlada Kosova donela odluku da otkaže njegovu posetu selu Banje. Kao predsednik Kosova, potpuno razumem reakciju građana Drenice, koji su izrazili pravednu pobunu protiv takve posete. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvek sveže.

Međutim, kada se trudimo za mir i pomirenje, protesti i blokiranje puteva nam uopšte ne pomažu. Zato razumem i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog nemogućnosti da se ova poseta izvrši.

Svi se moramo suzdržati i demonstrirati minimum kulture, ljudskog razumevanja i komunikacije. Moramo znati kako da ustanemo sami, nad bolestima i mnogim bolovima. Moramo to učiniti radi mira i pomirenja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare

    9. septembar 2018 | 13:24

    Pa normalno da ne pomaze

  • Sanja

    9. septembar 2018 | 14:44

    Njega ili ne slusaju ili se covek folira.

  • Srba

    9. septembar 2018 | 14:35

    Pa i nas svaki Albanac koji prođe kroz Srbiju podseća na stradanja naseg naroda pa ipak prolaze kroz Srbiju bez ikakvih problema!Treba li da i mi radimo ist što i oni?!!Možda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA