≫ 

Neću se smiriti dok ponovo ne zapalim sveću u Visokim Dečanima: Arno Gujon se emotivnim statusom oglasio posle privođenja i zabrane ulaska na KiM

Gujon je na prelazu Merdare bio priveden, pretresen i data mu je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju na neodređeno vreme

  • 12

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon danas je dobio zabranu ulaska na KiM na neodređeno vreme. On se tim povodom oglasio na Fejsbuku.

Vidno uznemireni Arno Gujon se oglasio zbog torture kosovske policije

Kako navodi, danas je na prelazu Merdare bio priveden, pretresen i data mu je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju na neodređeno vreme bez obrazloženja.

- Nakon toga su iz Prištine došli pripadnici kosovske obaveštajne službe koji su me ispitivali o našim humanitarnim akcijama na Kosovu, kao i o člancima objavljenim o nama u uglednom francuskom listu Figaro. Zaprećeno mi je da će "pošto prljam Kosovo u francuskim medijima da uprljaju mene, moju porodicu, moju ličnost, na sve moguće načine i preko svih mogućih kanala" - piše Gujon.

Kako dalje navodi Gujon, zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju Albanci žele da zabrane humanitarnu pomoć Srbima u enklavama kojima pomaže već 14 godina.

Arno Gujon priveden je na prelazu Merdare Foto: Marko Jovanović

- Pretnjama mom integritetu, žele da odustanem od mog zalaganja da se istina o kršenju ljudskih prava Srba, Roma, Goranaca i drugih nacionalnih manjina na Kosovu čuje na Zapadu. Humanitarni rad i istina o situaciji na Kosovu i Metohiji, kojim sam posvetio pola svog života (14 godina), pokušali su da sruše za samo nekoliko sati danas.

- Mnogo sam zabrinut i ne znam kako će se sada stvari odvijati, ali ono što je sigurno, to je da se neću pomiriti dok ne budem ponovo upalio sveću u Visokim Dečanima gde sam se krstio, dok ne budem ponovo poljubio ikonu presvete Bogorodice u manastiru Gračanica gde sam zaprosio svoju ženu i dok ne budem mogao da ponovo vidim svoje kumove, pobratime i prijatelje u Novom Brdu, Banjama, Crkolezu, Štrpcu i svim selima Kosova i Metohije - napisao je Gujon na svom Fejsbuk profilu.

VIDEO: Arno Gujon u Telegrafu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    10. septembar 2018 | 20:45

    Živ bio Arno i Bog te čuvao.

  • Alex

    10. septembar 2018 | 20:49

    BOG ti dao zdravlja i slobode

  • 👤

    10. septembar 2018 | 20:41

    Арно браво. Не сумњам да ћеш успети да ово превазиђеш, јер је и сам Бог са тобом, а и правда и истина. Србијо сад се покажи, стани иза човека који не држи говоре, већ конкретно делује.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA